Næsejob til Tesla Model S

0
872

Tesla Model S får sit første facelift med front i Model X-design, kortere ladetid og en indbygget overraskelse for fans af Mario-Kart…

Mens ‘almindelige’ bilfabrikker som regel viser facelifts af eksisterende modeller nogle måneder før, at de står hos forhandlerne, går de lige til sagen hos Tesla: Den californiske elbilproducent har netop løftet sløret for den ansigtsløftede Model S samtidig med, at den er begyndt at trille af samlebåndet i den amerikanske solskinsstat.

Ikke overraskende dropper Model S den store, sorte ‘næse’ i fronten til fordel for samme smalle sprække som den elektriske SUV med mågebagdørene, Model X. Forleden afslørede Tesla den nye ‘folke-elbil’, Model 3, der forventes at få samme smalle ‘næsebor’, når det endelige design ligger fast.

Dermed strømliner Tesla hele modelrækken og skaber et letgenkendeligt design på tværs af modellerne – nøjagtig som Audi, BMW og Mercedes gør det.

Bagfra kan den faceliftede Model S spottes på let ændrede baglygter.
Bagfra kan den faceliftede Model S spottes på let ændrede baglygter.

Hurtigere opladning og længere rækkevidde
Teknisk sker der ikke så meget med Model S: Forlygterne får adaptiv LED-teknik, standardladeren opdateres fra 40 til 48 ampere for hurtigere opladninger af batterierne og samtidig øges med ca. 20 km for alle varianter.

Softwaren opdateres også. I typisk Tesla-ånd slipper amerikanerne gækken løs med endnu en ‘hemmelig’ feature: Klikker du hurtigt fire gange på fartpiloten, viser det digitale speedometer pludselige den regnfarvede racerbane fra det legendariske pc-spil Mario-Kart.

Den faceliftede Model S kan også bestilles hos danske forhandlere nu.

Læs også: Elon Musk afslører nyt om Model 3

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here