Nemmere at lade elbilen

0
71
lade elbilen

Antallet af lynladere er mere end tredoblet i 2022, men folk der bor i etage-ejendomme er stadig udfordrede af mangel på ladere.

Det er blevet nemmere at finde en ledig ladestander i løbet af 2022.
Ved udgangen af 2021 var der 243 offentligt tilgængelige lynladere i Danmark. Siden da er flere blevet opsat, og andre udbydere har åbnet deres netværk op, hvilket betyder, at der nu er 784 offentligt tilgængelige lynladere i Danmark, viser en ny opgørelse.

”Den markante stigning af offentlige ladepunkter er en absolut nødvendighed, hvis vi skal i mål med de grønne ambitioner. ‘Rækkeviddeangst’ er stadig en faktor, der begrænser køb af elbiler, og flere lademuligheder kan bidrage til at mindske frygten” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Flere end 100.000 elbiler

Men der er også et stort behov for flere ladestandere, for salget af elbiler vokser markant, og flere elbiler øger behovet for lademuligheder.

I oktober 2022 nåede Danmark en milepæl i form af 100.000 elbiler i bilbestanden. Samtidig udgjorde elbiler mere end 20 procent af det danske bilsalg i 2022 på trods af et presset bilmarked, som var og til dels stadig er præget af forsyningsproblemer på grund af Covid-19 og Ruslands invasion af Ukraine.

Muligheden for at lade sin elbil er desværre ikke lige for alle danskere.

De fleste danskere med bil bor i parcelhus, hvor mange nemt kan sætte deres egen ladestander op i garagen og dermed få fuld fleksibilitet. Men der er stadig over 730.000 danske familier med bil, der bor i enten etagebolig, rækkehus eller lign., der ikke nødvendigvis har samme mulighed for egen ladeboks.

Lynladere og opladning på job

”Hvis bilejere i etageejendom eller rækkehus reelt skal have muligheden for at vælge en elbil næste gang, der skal købes bil, så er det helt afgørende med god mulighed for opladning så tæt på bopælen som muligt. Evt. i kombination med mulighed for opladning på arbejdspladsen samt lynladning tæt på,” siger Mads Rørvig fra bilimportørerne.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here