Nissan står for halvdelen af dansk elbil-salg

0
Norge vælter sig i penge og bruger nogle af dem på en hurtig omstilling til elbiler - det er med til at gøre Nissan Leaf til Norges mest populære bilmodel.

Salget af elbiler i Danmark i årets første syv måneder er firedoblet sammenlignet med sidste år. Den nye Nissan Leaf er klar bestseller med en markedsandel blandt elbiler på mere end 50 procent.

Mere end hver anden elbil, der i år er solgt i Danmark, er en Nissan Leaf. Og det samtidig med at elbilsmarkedet er firedoblet i forhold til samme periode sidste år.

Også i resten af Europa er Nissan Leaf den mest solgte elbil i år til dato. Der blev indregistreret over 18.000 Leaf i Europa fra januar til og med juni. Dermed har de europæiske kunder købt 37.000 eksemplarer af den nye Leaf, siden modellen blev introduceret i oktober 2017.

Fra januar til og med juli er der indregistreret 536 elbiler i Danmark. Heraf er de 273 den nye Nissan Leaf. Siden introduktionen i oktober sidste år er der kommet 630 kundeordrer på den nye Leaf. Mest interessant er det, at 482 af disse er privatpersoner. Til sammenligning solgte Nissan blot 14 af den tidligere generation LEAF til privatkunder i 2016 og 2017. Så noget tyder på, at danskerne er blevet mere åbne overfor valget af elbil.

Stigende tendens
Selvom om elbil-salget år til dato er firedoblet i forhold til samme periode sidste år, har elbiler stadig kun en lille andel af det totale bilsalg herhjemme. Totalbestanden af personbiler i Danmark ligger på ca. 2,5 millioner biler. Heraf er blot 0,35 procent elbiler. Indtil videre udgør elbilerne dog 0,40 procent af de samlede nyregistreringer, så alt andet lige er tendensen stigende.

“Vi glæder os meget over den stigende interesse, vi har oplevet for Nissan Leaf og elbiler generelt. Nissan var som bekendt et af de første store bilmærker, der valgte at satse på elbiler. Men ting tager jo tid, og at vænne et marked til en helt ny teknologi er ikke noget, der bare sker over natten. Nu ser det virkelig ud, som om der kommer gang i elbilerne, og det kan vi kun glæde os over”, udtaler Ralph Gonsalves, landechef hos Nissan Danmark.

Læs også hvilkenbils test: Leaf rykker ved rækkevidde-skrækken

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation