Nu kan du betale benzin med nummerpladen

1
309
nummerpladen

Som det kun andet land i verden kan danske kunder hos Circle K nu betale benzin med nummerpladen og en app. 

Løsningen med at matche en nummerplade med et betalingskort og en ydelse vil være kendt af mange danskere, der fx tager over Storebælt eller Øresundsbroen.

Pay by plate – eller på godt dansk ’betal med din nummerplade’ kaldes løsningen.

Nu kommer det også på tankstationerne. I dag åbner Circle K for en Danmarksnyhed og næsten også en verdensnyhed, hvis det altså ikke var, fordi den svenske del af Circle K kom os danskere i forkøbet:

Når Circle Ks danske kunder parkerer ved en stander for at tanke benzin, behøver de ikke længere fiske plastikkortet op af lommen. Som de eneste brændstofkunder i landet, kan de i stedet nøjes med at betale via bilens nummerplade.

”Det skal være så nemt som muligt at være kunde i Circle K. Med ’Easy Fuel’ er det blevet lidt nemmere og løsningen er åben for alle. Kunderne skal blot registrere sig i app’en, så er det fremover bare at stige ud af bilen og med det samme begynde at tanke. Du behøver hverken kort eller kontanter. Systemet aflæser nummerpladen på din bil og låser den stander op, som du parkerer ved,” siger Sisse Follmann, ansvarlig for Circle Ks udrulning af ’Easy Fuel’ i Danmark, i en pressemeddelelse.

Mere end halvdelen af kædens stationer er allerede tilsluttet ’Easy Fuel’ og i slutningen af januar forventer vi, at alle er på, oplyser Sisse Follmann.

Fakta om Easy Fuel
 • Når man har hentet Easy Fuel app´en og registreret sig, så er det fremover bare at stige ud af bilen og med det samme begynde at tanke. Systemet aflæser nummerpladen på bilen og låser den stander op, man parkerer ved.
 • Der er to muligheder for at betale med nummerpladen – enten kan alt foregå 100 % automatisk, så længe app’en er installeret og telefonen er med i bilen eller lommen, eller man kan i indstillingerne vælge, at man skal bekræfte tankningerne ved at swipe for godkendelse. Circle K anbefaler den første løsning, da man her slipper for bankernes 3D Secure.
 • Circle Ks Easy Fuel app kan hentes i App Store eller Google Play.
 • På nuværende tidspunkt er løsningen kun tilgængelig for Circle K´s private kunder, men der er planer om også at tilbyde erhvervskunder muligheden.
 • I løbet af denne uge åbner Circle K op for Easy Fuel i hele landet. Lige nu er 120 ud af 225 Circle K´s stationer tilsluttet og i slutningen af januar 2022 forventes alle stationer i Danmark at kunne tilbyde Easy Fuel.
 • Easy Fuel-app´en viser hvilke stationer, der tilbyder denne nemmere betalingsløsning og hvilken station, der er nærmest.
 • Første land i verden med Easy Fuel var Sverige, hvor løsningen blev lanceret hos Circle K sidste år.

henrikh@hvilkenbil.dk

1 COMMENT

 1. Jeg kan ikke komme ind på bestilling af APPEN, da min gamle email adresse blokerer for det.
  Og det er tomkon@gmail.dk den slettede jeg for mange år siden.
  Min nye står nedenfor….Med venlig hilsen Tom Sonne.

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here