Ny Corsa med Peugeot-gener

0

Efter PSAs opkøb af Opel bliver den næste Corsa ikke en ener, men en Peugeot 208-tvillingebror med masser af fransk teknik under metallet.

Nærmest på dato for to år siden – 14. februar 2017 – solgte amerikanske General Motors de tysk/britiske mærker Opel og Vauxhall Motors til franske PSA Peugeot Citroën. Ved samme lejlighed justerede Europas nu næststørste bilproducent (Volkswagen er størst) navnet til Groupe PSA, blot så ingen behøver være i tvivl om, hvem der sidder for bordenden i direktionslokalet.

Det gør franskmændene, og når den sjette Opel Corsa i rækken står hos forhandlerne i september, kan vi forvente, at den lidt tunge, tyske soliditet, der er kendetegnende for den nuværende Corsa, er afløst af lidt mere fransk lethed. For Peugeot 208 danner basis for tyskeren, idet Corsa får 208-platform, motorer og teknik.

Selv om det endnu er sparsomt med konkrete oplysninger, synes de første oplysninger om, at kun emblemer og design vil være tyske, dog at blive gjort til skamme. Tyske AutoBild, der sædvanligvis er godt informeret, har haft lejlighed til at kigge ind i den nye Corsa-kabine, og magasinet slår fast, at det er som at kigge ind i en mini-Astra.

Rat og gearstang er ren Astra, og den særlige Peugeot-konstruktion med speedometer og omdrejningstæller placeret over ratkransen, finder ikke vej til Corsa. Skærmen i midterkonsollen er lidt højere end i Astra, displayet mellem speedometer og omdrejningstæller har også fået vokseværk, og Opels Connectivity System og infotainmentsystemet IntelliLink har sin plads i den nye Corsa. Sæderne synes også at have umiskendeligt tysk præg.

Franske motorer
Fem døre er udgangspunktet. Om Corsa kommer som tredørs, står endnu ikke klart. Hvis det bliver som i Peugeot 208, får Corsa to trecylindrede benzinmotorer med hhv. 82 og 110 hestekræfter, og ifølge AutoBild kommer den også med dieselmotor – en fransk Blue HDI – der yder enten 100 eller 120 hk. Groupe PSA går også elektrisk, først med E-208, senere med E-Corsa.

I 2018 blev der i Danmark solgt 8.800 Peugeot 208 – den lille Peugeot var dermed den bedst sælgende bil i fjor. Til sammenligning solgte Opel 1.475 styk Corsa.

Corsa skal ligesom Opel Crossland X og Citroën C3 Aircross bygges i Zaragossa i Spanien.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation