Ny folke-Skoda består crashtest

0
skoda crashtest
Skoda Scala og Kia Ceed er blandt de nye biler, som Euro NCAP har udsat for sin hårdhændede crashtest. Begge består med topkarakter.

Skoda Scala, der bedst kan betegnes som en tjekkisk lavpris-Golf, gør i disse uger sit indtog på det danske marked. Meget passende kan Skoda-importøren klistre den europæiske sikkerhedsorganisations Euro NCAPs “crashtest bestået med topkarakter” på bilen, når den møder kunderne i udstillingslokalerne.

Euro NCAP betegner Scala som en af de mest sikre biler i klassen på niveau med blandt andet Mercedes A-Klasse. Den Volkswagen-ejede tjekke går ikke på kompromis med sikkerheden, da automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse og vognbaneassistent er standard. Særligt evnen til at passe på voksne i Scala-forsæderne klarer tjekken til UG.

Scala afløser Rapid og indtager den ledige position mellem Fabia og Octavia. Scala står på samme platform som Skoda Fabia/VW Polo, men er fysisk længere end VW Golf, har større akselafstand og større bagagerum. Priserne begynder ved 190.000 kr.

skoda crashtest
Den danske Kia-importør sørger for fuld sikkerhedspakke til Ceed – og det belønnes med topkarakter i Euro NCAPs crashtest.

Kia Ceed får også de maksimale fem stjerner, dog ikke med så imponerende del-karakterer som Scala. Danskerudgaven af Ceed er som standard klogeligt monteret med en sikkerhedspakke, der indeholder automatisk nødbremse for fodgængere og cyklister, og pakken sikrer sydkoreaneren den femte stjerne. På andre markeder er den ikke standard, og i den skrabede udgave indkasserer Ceed derfor blot fire stjerner.

DS3 Crossback får samme resultat som Kia Ceed – uden sikkerhedspakke fire stjerner, med sikkerhedspakke fem. I Danmark har alle DS3 Crossback sikkerhedspakken.

Den nye Mercedes B-Klasse imponerer på samme vis som lillebror A-Klasse, det samme gør den større Mercedes GLE.

Teslas sikkerhed helt i top

Særlig ros er der til Tesla Model 3, der koster fra 375.000 kr. I den nordamerikanske sikkerhedstest i fjor blev Model 3 testet til et særdeles flot resultat, og den får også anerkendende nik fra Euro NCAP-folkene med en “perfekt score” i frontaltesten. Men roserne uddeles ikke mindst fordi dens sublime aktive sikkerhedssystemer skiller sig ud. I kategorien “sikkerhedssystemer” noterer Model 3 sig således for det hidtil bedste resultat blandt alle de biler, som Euro NCAP har testet til dato.

Tesla Model 3 er ikke bare miljøvenlig – det er også den sikreste bil, Euro NCAP nogensinde har crashtestet.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation