Opel Astra er Årets Bil i Danmark

0

Fornuften vandt, da Opel Astra tog en sikker sejr ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2016 foran dyre livsstilsbiler som Volvo, Jaguar og Audi.

Med luksusbiler som Volvo XC 90, Jaguar XE og Audi A4 i finalefletet, var der lagt op til et brud med mange års tradition for at lade fornuften – og pengepungen – råde, da 19 biljournalister skulle kåre Årets Bil i Danmark 2016. Og så sejrede snusfornuften alligevel: Opel Astra – finalefeltets billigste bil – kørte en sikker sejr i hus ved afstemningen torsdag aften.

På andenpladsen kom den enorme SUV Volvo XC 90, mens den smarte livsstils-crossover Mazda CX-3 charmerede sig ind på tredjepladsen. Den britiske BMW 3-serie udfordrer Jaguar XE blev nummer fire, mens den nye Audi A4 lukkede festen på femtepladsen.

Dermed vandt bookmakernes – og hvilkenbil’s – forhåndsfavorit. Og det glæder naturligvis den danske Opel-importør, der netop har introduceret Astra herhjemme.

”Det får stor betydning for os, for nu kommer vi med en bil i en prisklasse, som der er mere opmærksomhed omkring – ikke mindst efter afgiftsnedsættelsen, og Astra er lige, hvor vi har introduceret den, faldet i pris. Så jeg tror, at nogle, der måske kiggede på biler i Corsa-segmentet før, nu kunne finde på at kigge på Astra. Og her betyder det noget med den faglige udmærkelse fra dem, der skriver om biler,” sagde Opel Danmarks informationschef Erik Morsing umiddelbart efter kåringen.

Opel Astra udmærker sig ikke blot ved at være blandt de billigste biler i den såkaldte Golf-klasse med priser fra godt 198.000 kr., inklusive levering. Selv basisudgaven er veludstyret, og bilen selv dufter mere af god værdi for pengene end discount. Og så var Astra måske slet ikke så outsider-præget i årets finalefelt af dyre livsstilsbiler – hele markedsføringen af den nye Astra er lagt an på, at den med lige dele kvalitet og køreglæde kan nappe luksusmærkerne i haserne.

Mere overraskende var det, at den enorme Volvo XC 90, der koster fra ca. én million kroner, endte på en flot og solid andenplads. XC 90 er bogstaveligt talt en stor satsning for Volvo, der lancerer et nyt – nogle vil sige klassisk – designsprog med bilen, samt et væld af sikkerhedsassistenter, der angiveligt gør XC 90 til verdens sikreste.

At Audi A4 endte på sidstepladsen, efter outsider-rivalen Jaguar XE, var også en lille overraskelse.

Bag kåringen af Årets Bil i Danmark står Motorjournalisternes Klub Danmark. 18 journalister deltog i årets kåring.

Så mange point fik de:

1. Opel Astra: 140 point
2. Volvo XC 90: 99 point
3. Mazda CX-3: 88 point
4. Jaguar XE: 66 point
5. Audi A4: 57 point

Læs også: En af disse fem bliver Årets Bil i Danmark

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation