Radikal kølergrill skal dele vandene

0
kølergrill
BMWs nye 4-serie får en kølergrill, du enten vil elske eller hade. Og det er præcis sådan BMWs designchef Domagoj Dukec vil have det.

Den har længe været både spottet og hyldet på sociale medier, spionfotos og mere eller mindre bevidst lækkede brochurebilleder, men først nu er den officiel: BMW viser den nye 4-serie Coupé. En spændstig og sikkert uhyre velkørende sportsvogn. Men det er der ingen, der taler om. I stedet er det 4-seriens nye kølergrill, der får al opmærksomhed. Og det er præcis sådan et postyr som grillens designer, Domagoj Dukec, ønsker at opnå.

BMW chefdesigner Domagoj Dukic står også bag konceptbilen i4.

”Når du designer, skal du ikke lytte til reaktionerne på de sociale medier. Det hjælper dig ikke. Design handler om følelser, og alle har jo en mening og forskellig smag. Rigtig eller forkert findes ikke inden for design. Når du laver noget som det her, vil halvdelen elske det og den anden halvdel hade det, og det kan du ikke gøre noget ved,” siger BMW-designeren til det britiske bilmagasin AutoCar.

Ifølge Domagoj Dukec handler det om at skabe noget unikt og et ’statement’.

”Vi vil ikke polarisere med alt, hvad vi laver, men 4-serien er en meget udtryksfuld bil. Jeg er overbevist om, at selv om den måske deler vandene nu, så vil den være med til at forme mærkeidentiteten for os. Vores produkter skal udtrykke den særlige position, som BMW har.”

4-serien skal være eksotisk

Faktisk har BMW en lang tradition for at veksle mellem forsigtigt og mere revolutionerende design. Kigger man i historiebøgerne, har der tidligere været BMW-modeller, hvor bilens kølergrill har været både stor og meget aflang. Designmæssigt går der er rød tråd fra den nye 4-serie og mere end 80 år tilbage til den oprindelige 328 fra 1936.

kølergrill
Bortset fra den radikale kølergrill er den nye 4-serie Coupé nærmest blød i formerne.

”(Den nye kølergrill) har en stærk forbindelse til vores historie, men er også radikal og progressiv. Dobbelt-nyre-grillen er det mest ikoniske design, som vi har og den største forskel til andre bilmærker. Vi har brugt ’nyregrillen’ på mange forskellige måder for at give vores biler en særlig udstråling: På 3-serien er grillen meget flad og horisontal, fordi det er en rationel og seriøs bil. En coupé som 4-serien skal derimod udtrykke den mere eksotiske del af BMW,” forklarer Domagoj Dukec.

Det bliver dog den lidt mindre eksotiske Gran Coupé udgave med mere praktiske fem døre, der for alvor bliver spændende. I modsætning til den nu afslørede Coupé-version af 4-serien, sælger Gran Coupé faktisk ganske godt. Også i Danmark selv om den er noget dyrere end den 3-serie sedan, som den deler teknik med.

BMW 4-serien ventes til Danmark i løbet af efteråret.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation