Regn ikke med at se din stjålne luksusbil igen

0
91
biltyve

Biltyve går især efter bilmærker som VW, Mercedes, Audi og BMW. Kun få af dem bliver fundet igen. Men corona har bremset biltyvene lidt.

I Danmark blev 2.334 personbiler meldt stjålet sidste år. En del bliver fundet igen ved politiets hjælp, men halvdelen (1.158) er som sunket i jorden – de er ’totalforsvundne’, som det hedder blandt fagfolk.

De mest populære biler blandt biltyve er VW, Audi, BMW og Mercedes-Benz. De står for over 60 pct. af det samlede antal stjålne biler. Det er især årgangene 2014-2016, der stjæles, viser ny statistik.

Meget dyre sportsvogne efterlyst

På listen over stjålne biler er der også en del meget dyre biler og sportsvogne. I 2020 blev der efterlyst 47 Porscher, syv Jaguarer, fire Maseratier og fem Ferrarier.

”Der er ingen tvivl om, at vi har med meget professionelle og internationalt orienterede tyvebander at gøre. En del af især de dyre biler bliver til klonede biler med forfalsket identitet. En del bliver også smuglet til udlandet, ender som reservedele eller gemmes af vejen i forbindelse med forsikringssvindel,” siger underdirektør Pia Holm Steffensen fra Forsikring & Pension (F&P).

Corona har dæmpet biltyvene

Corona-pandemien vurderes at have gjort det mere besværligt for biltyve at afsætte de stjålne biler. Til sammenligning blev der i 2019 efterlyst 2.714 personbiler i Danmark, hvoraf 44 procent aldrig er blevet fundet.

Ifølge F&P har bilsmuglingen til udlandet i 2020 sandsynligvis været hæmmet af corona-restriktionerne, fordi det har været vanskeligt at slippe ubemærket over grænsen i en stjålet bil.

”Vi formoder, at en del af de totalforsvundne køretøjer bliver smuglet til udlandet, ender som reservedele eller gemmes af vejen i forbindelse med forsikringssvindel,” siger Pia Holm Steffensen.

Også flere motorcykler end tidligere er endt som totalforsvundne i statistikken. Det hænger formentlig sammen med, at man relativt nemt kan gemme en stjålen motorcykel af vejen i en vare- eller lastvogn og transportere den til udlandet, oplyser F&P.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here