Rustik Suzuki får knubs i crashtest

0

FDM kritiserer sikkerheden i Suzukis lille offroader, Jimny, der leverer årets dårligste resultat i ny Euro NCAP crashtest. Ny Audi A6 og VW Touareg scorer til gengæld topkarakterer.

Efter årsskiftet har Euro NCAP strammet kravene i organisationens crashtest yderligere, da den automatiske nødbremse (AEB) siden årsskiftet også har skullet kunne genkende og bremse for cyklister både dag og nat.

Det udfordrer den nye Suzuki Jimny, som er en jeep-agtig charmetrold i miniklassen. 

Jimny scorer kun tre ud af de maksimale fem stjerner i crashtesten og lades ifølge Euro NCAPs udtalelse efter testen blandt andet i stikken af sine aktive sikkerhedssystemer. 

De danske bilejeres interesseorganisation FDM kritiserer nemlig også sikkerheden i Suzuki Jimny og peger på, at det kniber med kvaliteten i både konstruktionen og i de aktive sikkerhedssystemer, selv om den lille offroader har ellers stort set alle de nye sikkerhedssystemer som standard.

VWs flagskib, den store SUV Touareg, slipper godt fra mødet med muren i Euro NCAPs crashtest.

Systemerne er bare ikke gode nok. Eksempelvis kan nødbremsen ifølge FDM ikke bremse på overbevisende vis for cyklister, og den virker heller ikke i mørke.

Det halter også med den passive sikkerhed. Suzuki Jimny har en ringe kollisionssikkerhed og meget dårlige hovedstøtter, der ikke mindsker risikoen for piskesmældsskader. I førersiden pustede airbaggen sig ikke tilstrækkeligt op, hvorfor testdukkens hoved ramte ratstammen.

Ikke seriøst arbejde
”Suzuki skal have ros for at have gjort sikkerhedssystemerne i Jimny til standard og ikke noget, der skal tilvælges. Men at kvaliteten ikke er bedre, og at den generelle sikkerhed er så ringe viser, at Suzuki ikke har arbejdet seriøst med sikkerheden. Det bør Suzuki kunne gøre bedre, og de bør derfor arbejde på at gøre bilerne mere sikre, inden modellen kommer til Danmark næste forår,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Den danske importør har endnu ikke officielt meldt ud, om den nye Jimny overhovedet kommer til Danmark, og mon ikke det pauvre resultatet af sikkerhedstesten er med i overvejelserne.

Euro NCAP giver også topkarakter til den nye Audi A6.

Bedre klarer den nye Audi A6 og den nye VW Touareg sig. De to premiumbiler scorer begge fem overbevisende Euro NCAP-stjerner for et tårnhøjt sikkerhedsniveau med alle de nye sikkerhedssystemer som standard – og de virker. Resultatet betyder, at de to biler får et sikkerhedsfradrag, så prisen i sidste ende bør falde med 12.000 kr. 

Det vil FDM vil nu holde øje med kommer kommende bilkøbere til gavn.

Fords MPV Tourneo Connect, der ikke sælges på det danske marked, blev også testet af Euro NCAP og hentede fire solide stjerner ud af de fem mulige.

Se testen af Suzuki Jimny her.

Læs også: Sværere at nå sikkerhedsstjernerne i 2018

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation