Saab tæt på konkurs

OPDATERET: Saab undgår akkurat konkurs – kreditor trækker konkursbegæring tilbage, men Saab skylder fortsat 50 millioner kroner væk. 

Efter at have balanceret på randen af konkurs et par dage, kan firmaet NEVS, der står bag Saab, ånde lettet op: Firmaet LaboTest AB har trukket sin konkursbegæring tilbage. Det sker efter at LaboTests direktør, Håkan Bodin, har været i dialog med NEVS og potentielle samarbejdspartnere og investorer i det skrantende, svenske bilmærke. Det skriver Teknikens Värld i dag.

NEVS har dog fortsat 88 såkaldte betalingsanmærkninger hos den svenske fogedret, så lettelsen kan vise sig at blive kortvarig – selskabet har angiveligt en aktuel gæld på 50 millioner svenske kroner.

Nyheden om, at LaboTest trækker konkursbegæringen tilbage, kommer efter at det tidligere på sommeren kom frem, at en af de kinesiske medejere af NEVS, investeringsselskabet Qingbo, havde trukket et lovet indskud på adskillige millioner, som selskabet ellers var kontraktligt forpligtet til.

Derefter valgte underleverandøren LaboTest AB, som leverer avanceret måle- og testudstyr til industrien, at indgive konkursbegæring til tingretten i Vänersborg, fordi NEVS tilsyneladende var ude af stand til at betale et beløb på 150.373 svenske kroner. Ifølge teknikensvärld.se har NEVS dækket det millionstore hul i pengekassen ved at belåne ejendomme og køretøjer samt optage deciderede kontantlån.

Repræsentanter fra NEVS har da også forsøgt at neddæmpe affæren ved at sige, at udeståendet med LaboTest AB kunne dækkes ved at belåne selskabets aktiver. NEVS og Saab risikerer dog, at andre kreditorer kan begære selskabet konkurs, hvis man ikke snart finder en mere langvarig løsning på selskabets finansielle situation.

carstenn@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here