Sådan får du rabat på din nye bil

0
rabat
Prisen kan presses på alle biler – men dog mindst på små biler. Få opskriften på den ‘tre-trins raket’, der kan give dig rabat på titusindvis af kroner.

Bilforhandleren kan som regel presses på prisen. Her får du et par ekspert-fif til, hvordan du opnår rabat.

Det kan dog være vanskeligt at få rabat på de små biler, som forhandlerne ikke har ret meget fortjeneste på, fortæller Karsten Meyland Lemche, journalist og testkører hos bilisternes interesseorganisation FDM, til Forbrugerrådet Tænk Penge.

”Men når du kigger på større biler og biler i mellemklassen, begynder du at kunne få noget rabat, der vil noget,” siger han.

Ifølge Karsten Meyland Lemche er der en ’tretrins-raket’ til at få den bedste pris på bilen.
Først skal du finde ud af præcis, hvilken bil du ønsker. Herunder om der er en særlig farve, motorstørrelse, anhængertræk eller særligt ekstraudstyr, du ønsker.

”For når forhandleren ved, hvad du præcis er ude efter, kan han begynde at regne på, hvor han kan give dig rabatten, og hvor stor den kan være,” forklarer Karsten Meyland Lemche.

Herefter skal du spørge en to-tre andre forhandlere, hvad prisen er på præcis den samme bil.

Det giver dig noget at forhandle med.

Skru bissen på

Endelig er det tid til at ’skrue bissen på’. Fortæl bilforhandlerne, at du vil have rabat på bilen, og at du vil købe den der, hvor du får den bedste pris.

”Det kan godt være, at forhandleren vil spørge dig, hvad du vil have i rabat, fordi han også gerne vil have dig som kunde i værkstedet. Det må du så finde ud af,” lyder det fra FDMs mand.

Han mener ikke, du skal være bange for at gå over bilsælgerens smertegrænse og have ondt af sælgeren.

Det er professionelle folk, der er vant til at forhandle.

Derfor skal du også være forberedt på, at bilsælgeren har et par tricks i baglommen.

For eksempel kan forhandleren sige: ‘Det er nu, du skal slå til, for det er en populær bil, der er lige ved at blive udsolgt, og der er lang leveringstid på den.’

”Det kan godt være, det er rigtigt, men det kan også være, at det ikke er. Det må du finde ud af ved at tale med flere forhandlere,” råder eksperten.

Du skal ifølge Karsten Meyland Lemche aldrig lade dig presse på tiden.
”Hvis prisen ikke er den rigtige for dig, er det bedre at gå,” slutter han.

Læs også: Tre gode tilbud til storfamilien

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation