Salg: Renault slår Tesla i Europa

0
billigste elbiler
Renault Zoe er foreløbig den mest solgte elbil i Europa i 2020 – salget er steget med næsten 50 procent i årets første halvdel.

Renaults elbil i Polo-størrelse, Zoe, har storsolgt i den første halvdel af året.

Zoe’s salgsvækst i første halvår er på næsten 50 pct. i forhold til sidste og nåede op på 37.540 biler. Alene i juni rullede næsten 11.000 nye Zoe’er ud fra de europæiske forhandlere.

Dermed er Zoe den mest solgte elbil i Europa – foran blandt andet den hypede Tesla Model 3, den efterhånden bedagede VW e-Golf og Nissan Leaf.

Succes overrasker

Zoe’s succes overrasker flere eksperter, da den har en del år på bagen.

”Det er dybest set den samme bil, der har været her i lang tid om end med nogle forbedringer i rækkevidde, teknologi og design,” siger Felipe Munoz til businessmediet Bloomberg. Munoz er analytiker ved bilindustriens forskningsfirma, Jato Dynamics.

Siden Zoe kom frem for mere end syv år siden, er rækkevidden forøget fra beskedne 210 km til hele 385 km på en opladning efter WLTP-normen. Samtidig er motoreffekten øget fra 88 til nu 136 hk, ligesom sikkerhed og interiør er opgraderet.

Nummer fire i Danmark

Renault Zoe koster herhjemme fra 210.000 til 256.000 kr. alt efter udstyr. Til sammenligning koster en Tesla Model 3 fra 370.000 kr.

Alligevel ligger Renault Zoe kun nr. 4 på den danske salgsliste over elbiler efter Hyundai Kona, VW e-Golf og Tesla Model 3, som er den suverænt mest solgte elbil i Danmark.

Det er især salget af Zoe i store lande som Tyskland og Frankrig, der sikrer førstepladsen som mest solgte elbil på det europæiske marked.

Begge steder er der økonomiske incitamenter til bilkøbere, der er villige til at køre på el. Den franske regering tilbyder helt op til 7.000 euro til køb af en elbil, og et program for salg af den gamle bil med forbrændingsmotor kan give yderligere 5.000 euro i tilskud. I Tyskland er der en støtteordning, der giver forbrugeren et tilskud på op til 9.000 euro pr. elbil.

Renault Zoe kan også privatleases.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation