Seat Leon er ’Europas bedste bilkøb’

0
autobest

AUTOBEST 2021: Fjerde generation af spanske Leon ‘bringer mellemklasse segmentet til helt nyt niveau’ og kører med prestigefyldt pris.

AUTOBEST har kåret den nye Seat Leon som ’det bedste bilkøb i Europa 2021’. Prisen tildeles efter stemmer fra 31 udvalgte biljournalister fra lige så mange europæiske lande.

Fjerde generation af Leon modtog flest point foran Skoda Octavia og Peugeot 2008.

AUTOBEST-prisen er blandt de mest prestigefyldte i Europa og er blevet uddelt siden 2001. Juryen har haft mulighed for at prøvekøre hele Seat Leon-porteføljen – inklusive plug-in hybridversionen – under finalen, der blev gennemført i Østrig i starten af november.

Den nye Leon fremhæves af dommerpanelet for ’sine dynamiske køreegenskaber, sin effektivitet og for sine avancerede sikkerhedsforhold’. Også det teknologiske niveau fremhæves.

”Vi er stolte af, at vores nye Seat Leon blev valgt til ’AUTOBEST 2021’. Det er den størst mulige anerkendelse til det hold, der var involveret i lanceringen af den bedste Leon nogensinde,” siger Wayne Griffiths, præsident for Seat og Cupra. Han fortsætter:

“Den nye Seat Leon har bragt segmentet til et helt nyt niveau og blander imponerende design med teknologiske fremskridt for at skabe en bil, der leverer alt, kunderne har brug for.”

Også danske roser

Herhjemme har den nye Seat Leon også modtaget roser. Bilen blev nummer to, da Årets Bil i Danmark 2021 skulle findes i oktober. Flere Årets Bil jurymedlemmer havde endda Leon som vinder.

Blandt dyderne og nyhederne fremhævede dommerne en forlænget akselafstand, der gør ‘løven’ særdeles rummelig – også på bagsædet.

Både design og køreegenskaber står skarpt. Endelig var der ros til den relativt prisbillige og velfungerende ladehybrid-udgave af Leon, der gør det muligt at køre godt 60 km på ren el inden benzinmotoren tager over. 

Ifølge redaktør på Hvilkenbil.dk Jens Velling er Seat Leon et godt køb – også på danske nummerplader.

”Prisen er skarp og ligger et stykke under den mindre rummelige VW Golf,” slår han fast.

Den nye Seat Leon kostede før den nyligt vedtagne afgiftsændring fra ca. 215.000 kr., men lige pt. skal man kontakte en forhandler for at få oplyst den nye pris.

Det er anden gang, Seat kan glæde sig over at have ”det bedste bilkøb i Europa”. I 2017 var det Seat Ateca, der modtog AUTOBEST-hæderen.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation