Smæk til Corsa i crashtest

0
Den nye Opel Corsa må som søsterbilen Peugeot 208 nøjes med fire ud af fem stjerner i crashtest. “Det er simpelthen for ringe,” mener FDM.

Dybe og unødvendige ridser i lakken. Sådan må man karakterisere det resultat, som den nye Opel Corsa måtte nøjes med i den europæiske sikkerhedsorganisation Euro NCAP’s crashtest af den kommende dansker-yndling.

Overraskende er det dog ikke, at den tyske minibil må nøjes med fire af de fem stjerner. For Corsa er den ene af PSA-Gruppens trillinger, der også omfatter Peugeot 208 og DS 3 Crossback. Da 208 blev crashtestet i oktober, var resultatet det samme og dermed lige så skuffende.

Problemet er den fransk-tyske minis automatiske nødbremse, der ikke stiller tilstrækkeligt skarpt på cyklister. Euro NCAP tester altid bilerne i standardudgaverne. I Corsa hedder den Edition, og her er den automatiske nødbremse ganske enkelt ikke avanceret nok. En bedre nødbremse, der ville have udløst den femte stjerne, fås til Elegance og GS Line.

FDM’s repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, gentager stort set ordene fra oktober-crashtesten af Peugeot 208: “Uforståeligt,” siger han om det faktum, at PSA-Gruppen ikke vælger at gøre den sikreste udgave af nødbremsen til standardudstyr.

Det danske afgiftssystem belønner delvist bilerne sikkerhedsudstyr. Derfor ville en femte stjerne have udløst et sikkerhedsfradrag på op mod 12.000 kr.

corsa crashtest
Mazda CX-30 er ikke bare klassens men hele skolens duks. Ingen bil har scoret højre i crashtest-disciplinen ‘voksenbeskyttelse’.
Japaner scorer topkarakter

Hvor den tysk-franske mini fejler, funkler Mazda. CX-30, der er SUV-udgaven af Mazda 3, løber med alle fem stjerner. CX-30 kan tilmed bryste sig af at være den bil, der scorer højest i disciplinen “voksenbeskyttelse” nogensinde.

Kollisionssikkerheden er således helt i top. Japaneren får også ros af Euro NCAP for velfungerende aktive sikkerhedssystemer, der skal forhindre, at ulykker overhovedet opstår.

“En meget sikker bil for både hårde og bløde trafikanter,” lyder konklusionen.

I denne omgang crashtestede Euro NCAP også kæmpe-SUV’en Ford Explorer og den nye kompakte SUV fra Mercedes, GLB. Begge scorede fem stjerner.

Peugeot 208 kikser crashtest

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation