Sony overrasker med elbil

0
Den japanske elektronikgigant overrasker med mærkets første elbil. Vision S byder på masser af plads, elegante linjer og infoskærm i fuld bredde.

Vi kender Sony fra fjernsyn og Playstations, men nu vil den japanske elektronikgigant tilsyneladende også sælge elbiler. På elektronikmessen CES i Las Vegas overraskede Sony med en tilsyneladende produktionsklar elbil. Den 4,9 meter lange Vision S er ikke bare elegant, men også fremstillet i samarbejde med tunge leverandører som Bosch, Continental, ZF, Magna Steyr og Qualcomm.

Som navnet antyder er Vision S dog foreløbig kun et designstudie. Sony oplyser heller ikke noget om hverken rækkevidde eller mulig produktionsstart på deres første elbil. Dog ved vi, at Vision S råder over to elmotorer med hver 272 hk. Dermed har bilen firehjulstræk, hvilket er med til at give en accelerationstid fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder. Mere overraskende er det, at Sony oplyser en topfart på hele 240 km/t. Sædvanligvis er elbilers topfart begrænset af hensyn til rækkevidden.

sony elbil
Selvfølgelig er der kæmpeskærm i elbilen Vision S – det er jo en Sony.
360 graders lyd

Men ifølge Sony handler mærkets første elbil ikke så meget om rå fart. Snarere komfort, sikkerhed og – rigtigt gættet – en lækker tv-skærm.

33 sensorer bruges til at øge både komfort og sikkerhed under kørslen. F.eks. ændres der på sædejustering og temperaturer, hvis sensorerne opfanger, at chaufføren er ved at blive træt.

Selve kabinen er stort set befriet for knapper. I stedet domineres førerpladsen af en infotainmentskærm i bilens fulde bredde. Lyden skulle også være imponerende med 360 graders surround-sound.

CES i Las Vegas, der står for Consumer Electronics Show, bliver i stigende grad benyttet af bilfirmaer til at præsentere nye modeller. Det er dog en gedigen overraskelse, at Sony tilsyneladende også er på vej med mærkets første elbil.

Designet ser færdigt ud på Sony Vision S. Bagfra minder det lidt om Porsche Taycan.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation