Stjerne-navn til ny bilgigant

0
380
stellantis
De to bilgiganter PSA og FCA lægges sammen under det fælles navn Stellantis. Navnet henviser til bilmærkernes latinske oprindelse.

Der er en ny stjerne på vej i bilernes verden. Stellantis hedder den – afledt af det latinske ord stello, der betyder noget i retning af ’lys fra stjerner’.

Dermed har ordet Stellantis flere betydninger, der henviser til den nye bilkoncern: Den bliver en ny og stor stjerne på bilindustriens himmel. Faktisk større end en anden, meget berømt stjerne i samme industri, den fra fra Stuttgart, der sidder på alle Mercedes-biler. Og
den henviser til de grundlæggende bilfabrikkers sydeuropæiske oprindelse.

Stjernenavnet dækker nemlig over en kommende fusion mellem den franske Groupe PSA og italiensk-amerikanske FCA Automobiles.

Verdens fjerde største

Hvis det stadig ikke ringer en klokke, er man lovlig undskyldt: Som Stellantis er PSA og FCA koncern-navne, der mest bruges på børser og i forretningsøjemed. Bilerne, som det hele handler om, vil hedde det, de altid har heddet. For PSA er det Peugeot, Citroën, Opel og DS. Hos FCA hedder de Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Maserati, Chrysler, Jeep og Dodge.

Så er vi med. Og dermed får man også et bedre indtryk af, hvor stor en begivenhed, der faktisk er tale om. Hvis konkurrencemyndighederne ellers siger god for det, bliver sammenlægningen af PSA og FCA til verdens fjerde største bilproducent. Kun VW, Toyota og Renault-Nissan alliancen er større.

PSA og FCA venter, at det sker i begyndelsen af 2021. Så har de også tid til at udvikle et logo. Ind til det sker, kan vi passende vænne os til navnet Stellantis.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here