Tesla hæver priserne på Model Y

0
210
tesla priserne

Så er der gang i yo-yo priserne hos Tesla igen. Denne gang sættes priserne op med 7.500 kr. på de mest solgte udgaver af SUV’en Model Y.

Der er gået yo-yo i Tesla-priserne – igen. For få dage siden satte Tesla priserne på den populære SUV Model Y ned med op til 2.250 dollars på det amerikanske marked. Det svarer til næsten 16.000 danske kroner og det var der flere, der havde set frem til kunne blive den tilsvarende besparelse på det danske marked.

Men igen overrasker Tesla. Denne gang ved tværtimod at sætte priserne op på flere markeder i Europa. Heriblandt det danske, hvor Model Y nu er blevet 7.500 kr. dyrere. Det gælder for de to mest solgte udgaver Standard Range og Longe Range, der herefter nu koster henholdsvis 382.490 kr. og 440.990 kr.

Til gengæld holder topmodellen Performance sin pris. Den blev senest i april sat ned med mere end ni procent fra 502.896 til 456.496 kr. – en besparelse på 46.400 kr. Du kan se de aktuelle priser på Teslas danske hjemmeside her.

Suverænt størst i USA

Tesla giver ingen forklaringer på prisjusteringerne. Salget går fornuftigt både i Europa og USA, hvor Tesla typisk sidder tungt på salget af elbiler i de enkelte lande. I USA har Tesla således solgt flere end 325.000 biler i årets første seks måneder. Til sammenligning har Chevrolet solgt knapt 35.000 elbiler i USA som nummer to. En europæisk bilgigant som VW ligger nummer otte med 16.000 elbiler – eller en tyvendedel af Tesla-salget.

Omvendt er Tesla angiveligt en smule efter målet om at levere 1,8 millioner elbiler totalt i år. Det kan være forklaringen på prisnedsættelsen på det store, amerikanske bilmarked. Under alle omstændigheder tyder alt på, at Tesla vil blive ved med at foretage løbende prisjusteringer af mærkets modeller – og at de vil variere fra marked til marked.

jensv@hvilkenbil.dk  

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here