Tesla sætter rekord i leveringer

0
127
rekord

Trods corona-lukning og mangel på komponenter leverede Tesla flere end 310.000 biler i første kvartal af 2022. Det er ny rekord for mærket.

310.048. Så mange biler leverede den californiske elbilproducent Tesla i de første tre måneder af 2022. Det er ny rekord for mærket, der p.t. er verdens mest værdifulde bilmærke målt på markedsværdi.

Tesla-stifter og verdens angiveligt rigeste mand, Elon Musk, er da også godt tilfreds. Ikke mindst fordi rekorden kom i hus under usædvanligt vanskelige betingelser:

”Det var et exceptionelt svært kvartal på grund af forstyrrelser i forsyningskæden og Kinas nul-covid-politik. Et enestående arbejde af Teslas team og vigtige leverandører reddede dagen,” tweetede Musk i forbindelse med offentliggørelsen af rekorden.

Som alle andre bilfabrikker har Tesla da også været udfordret af flere problemer: Efterdønningerne af coronakrisen har skabt mangel på vigtige komponenter som f.eks. mikrochips, og siden har krigen i Ukraine øget leveringsvanskelighederne generelt. I begyndelsen af marts blev Tesla endda tvunget til at lukke sin fabrik i Shanghai, efter at et nyt corona-udbrud fik de kinesiske myndigheder til at tvangslukke hele byen.

Produktionen falder

Alligevel lykkedes det altså Tesla at sætte ny leveringsrekord. Omvendt måtte Tesla notere et lille fald i antallet af producerede biler: Det blev til 305.407 biler i årets første kvartal – et lille fald sammenlignet med kvartalet før, hvor 305.840 Tesla’er trillede af samlebåndene.

Et andet lyspunkt for Tesla og Elon Musk er, at det i marts lykkedes at åbne mærkets nye fabrik i Berlin. Åbningen har været udskudt flere gange, men nu fungerer fabrikken og de første tysk-producerede Model Y når frem til deres købere i disse dage.

Dermed har Tesla produktion på tre kontinenter på én gang; USA, Kina og Europa. Og allerede på torsdag, den 7. april, åbner Tesla endnu en fabrik i Texas, USA.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here