Teslas Model 3 i Europa til foråret

0

Det har trukket ud med at få Teslas ‘folkevogn’ til Europa. Elon Musk antyder, at de første Model 3 kan nå til Europa i løbet af foråret – men det bliver nok Norge før Danmark…

Tesla-fans har ventet, ventet og ventet på den nye Model 3 – den hidtil billigste model fra den californiske elbilproducent, der for alvor skal gøre mærket til allemandseje. Først var selve bilen forsinket, så skete det samme for produktionen og senest opstod der flaskehalse på samlebåndet, der gjorde det svært for Tesla at producere meget mere end blot nogle få Model 3 om dagen.

Men nu er der kommet hul igennem. Tesla har angiveligt overvundet det ‘produktionshelvede’ som Teslas ejer Elon Musk har beskrevet fremstillingen af Model 3 som. Udfordringen for det lille firma har været at øge produktionen fra omkring 50.000 biler årligt fordelt på to modeller til tre modeller med en årlig produktion på mellem en halv og en hel million biler.

Det er nødvendigt for endelig at gøre Tesla rentabel. Midlet er Model 3, der beskrives som Teslas svar på elbilernes ‘folkevogn’ og det store gennembrud for biler, der udelukkende kører på strøm.

Det med folkelig skal tages med et gran salt. Tesla selv peger da også på BMWs 3-serie som den mest oplagte rival. Fabrikken producerer heller ikke en basisudgave af Model 3, for den vil de slet ikke kunne tjene penge på. I stedet kan du foreløbig kun købe Model 3 med den store batteripakke og mere eller mindre læsset godt til med udstyr. Hvilket kunderne faktisk gør i så stor stil, at Tesla for blot tredje gang i firmaets historie kunne rapportere om positive tal på bundlinjen i det seneste regnskabs-kvartal.

Interessen for Model 3 er så høj, at den bogstaveligt talt er ‘penge i banken’ for Tesla: Forventningsfulde kunder har tilsammen lagt intet mindre end 900 millioner dollars i depositum for at blive Model 3-ejer hurtigst muligt…

Norge kommer først
Også på vore breddegrader er interessen stor. Hidtil har Europa dog fundet sig i at være sat på pause, mens Tesla har forsøgt at efterkomme blot en brøkdel af Model 3 efterspørgslen hjemme i USA.

Men også her lysner det. Med en produktion der for alvor er ved at komme op i gear, antyder Tesla-boss Elon Musk nu, at han forventer at Model 3 produktionen for Europa kan begynde i løbet af januar. Lægger man lidt sejltid oven i den udmelding, betyder det, at de første europæiske Model 3 købere formentlig kan få leveret deres biler omkring marts. Det vurderer flere medier.

Danskere, der har lagt penge i depositum for at købe en Model 3, skal dog ikke regne med at ventetiden snart er slut. Alle forventer, at nordmændene står i forreste række til at modtage Model 3. Norge er nemlig Teslas suverænt største marked uden for USA, så det giver god mening af skibe de første sendinger af Model 3 til vores naboer i nord.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation