Test: Her er det billigste lån til elbil

0
874

Flere banker tilbyder billige lån ved køb af elbil. Det billigste har slet ingen etableringsomkostninger. Men der er et aber dabei…

Forbrugerrådet Tænk har i sit marts-nummer testet de bedste billån til elbiler til 250.000 og 400.000 kr. med en udbetaling på henholdsvis 20 og 30 procent.

For ca. 250.000 kr. kan du fx få en Fiat 500e eller Cupra Born, mens 400.000 kr. rækker til blandt andet Skoda Enyaq, Tesla Model 3 eller Kia EV6.

’Bedst i test’ er Nykredit Bank, der som eneste opnår ’meget god’ i testen. Banken tilbyder det klart billigste billån til elbiler. Hvis du kan holde lånebeløbet under 300.000 kroner, er der slet ingen etableringsomkostninger, fordi Nykredit ikke stiller krav om tinglysning og pantebrev, og renten er på kun 1,0 procent. Det betyder, at de årlige omkostninger i procent (ÅOP) kun er 1,0 procent.

Det er ifølge Tænk ganske usædvanligt for et billån.

I alt koster et lån på 300.000 kr. med en løbetid på 8 år dig 12.285 kroner i renter.

”Og selv hvis du skal låne over 300.000 kroner er etableringsomkostningerne meget lave,” siger Emil Rosager Schaarup, der er testansvarlig hos Forbrugerrådet Tænk.

Kræver samlet forretning

Der er dog et aber dabei, du skal være opmærksom på.

For at få de attraktive billån til elbiler skal du som regel være helkunde – altså samle dine bankforretninger i banken.

Det gælder fx hos vinderen Nykredit Bank, men også hos nummer 2, Danske Bank, og nr. 3 i testen, Merkur Andelskasse.

I testen belønnes kun Nordea og Arbejdernes Landsbank med ekstra point for ikke at kræve øget forretningsomfang og/eller medlemskab af en forening for at opnå lånet. Hos Arbejdernes Landsbank skal du dog være helkunde for at opnå de bedste priser oplyst i testen.

Det er Spar Nord, som har det dyreste lån i testen.

Læs mere om priser og vilkår i testen her. (kræver login/medlemsskab)

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here