Udvalget af eldrevne biler boomer

0
140
eldrevne

Tre gange så mange elektriske biler som for et år siden booster det ’grønne’ bilsalg. Et udvalg på 75 eldrevne biler hjælper salget på vej.

Det seneste år er det væltet ud fra bilfabrikkerne med nye elektriske bilmodeller til glæde for forbrugerne og den grønne omstilling af bilparken.

Lige nu er der 75 forskellige eldrevne bilmodeller (elbiler og opladningshybrider, red.) at vælge imellem på det danske marked. Det er markant højere end samme tidspunkt sidste år, hvor antallet af elektriske modeller kun var 27, oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

”Bilproducenternes målrettede indsats for at udvikle nye klima- og miljøvenlige biler gør det nemmere for danskerne at foretage det grønne valg, når der skal købes ny bil. Når man ovenikøbet får en afgiftsrabat på disse biler, ser vi de store salgsandele af grønne biler, som vi forventer bliver endnu større over de næste år,” siger Mads Rørvig, der er administrerende direktør for bilimportørerne.

Elbilerne udgjorde 10 procent af personbilsalget i juli måned svarende til 1.065 køretøjer og lade-hybriderne 22 procent svarende til 2.965 biler.

Samlet set nåede andelen af eldrevne biler op på 32 procent af indregistreringerne af nye biler i juli.

I juli måned blev der samlet set indregistreret 13.402 personbiler, hvilket er 29 procent lavere end sidste år.

Bilsalg stadig præget af corona

Det hører dog med til billedet, at juli 2020 bød på et exceptionelt godt bilsalg i hælene på genåbningen efter en hård corona-nedlukning. År til dato er der indregistreret 109.904 personbiler, hvilket er 2 procent højere end samme periode sidste år.

Hos De Danske Bilimportører er man godt tilfreds med, at bilsalget i år, der nu samlet set ligger en anelse over sidste år.

”Selvom nedlukningen i Danmark stort set er et overstået kapitel, sætter corona-pandemien stadig sine spor, da den globale mangel på mikrochips lægger en dæmper på produktionen af nye biler” fortæller Mads Rørvig.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here