Verdens kvinder vil helst køre hybrid

0
634
elbiler
Hyundai Ioniq electric med en rækkevidde på 311 km kan privatleases til 3.795 kr. om måneden.

Hybrid hitter, men en hidsig Honda og praktisk Mazda scorer også point hos kvinderne. Se her hvilke biler der fik flest stemmer ved årets ’Women’s World Car of the Year’.

Som regel er det – desværre synes vi – mænd der tester og skriver om biler. Og det er også langt overvejende mænd, der stemmer ved branchens forskellige prisuddelinger som for eksempel den nyligt overståede Årets Bil i Danmark.

Men her kan du for en gangs skyld læse, hvilke biler kvinder synes bedst om.

En gang om årets samles Women’s World Car of the Year-komitéen og kårer de bedste biler set med kvindeøjne. Eller mere præcist de bedste biler udvalgt ud fra en række kriterier som sikkerhed, værdi for pengene, design, plads, børnevenlighed, køreegenskaber og meget mere.

De kvindelige motorjournalister stemmer i seks kategorier, og der kåres en samlet vinder samt kategorivindere.

Sejr til Hyundai Ioniq
Dommer-komitéen pegede i år på Hyundai Ioniq som overordnet vinder.

Og den var en klar vinder, lyder det fra dommerne. Både Ioniq EV, Ioniq Hybrid og Plug-in Hybrid-udgaven blev bedømt som én bil i afstemningen. Ioniq vandt i øvrigt også i kategorien for miljøvenlige biler.

Nummer to i den generelle kåring blev crossoveren Mazda CX-5, som også tog førstepladsen i kategorien familiebiler.

Hondas hidsige Type R-udgave af Civic scorede også mange point hos kvinderne - og det er ikke fordi den står flot til rød neglelak.
Hondas hidsige Type R-udgave af Civic scorede også mange point hos kvinderne – og det er ikke fordi den står flot til rød neglelak.

“Den bil, der vinder prisen, har gennemgået en streng test af de 25 dommere fra 20 forskellige lande. Det er en demokratisk proces, og vinderne må virkelig skille sig ud,” lyder det i en udtalelse fra dommerne, der også har roser til Mazda, som gjorde det rigtig godt ved at have tre biler nomineret og score topplaceringer i alle tre kategorier.

Der var tæt løb i de fleste af de seks kategorier, men Ford Fiesta og BMW 5-serie skilte sig dog ud som tydelige vindere i kategorierne ‘budget’- og ‘luksus’-biler, fremhæver panelet.

Den hidsige Honda Civic R med 320 hk imponerede dommerne mest i kategorien performance-biler, mens Peugeot 3008 tog sejren i gruppen af de højbenede SUV/crossover biler.

FAKTA: Sådan foregår afstemningen

Dommerne nominerer deres foretrukne biler. I år var der 420 biler på den første liste over nominerede. Disse blev efterfølgende skåret ned til et finalefelt på 60 biler fordelt på seks kategorier, som dommerne testede og fordelte deres point på. Herefter kåres den overordnede vinder og vinderne i kategorierne.

Læs mere om ’womens world COTY’

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here