Vi glæder os til selvkørende biler

0
Slip rattet og grib telefonen - i den selvkørende bil kan du gøre det med god samvittighed.

Hver fjerde dansker forventer at køre mere, når de første førerløse biler rammer vejene. Mange glæder sig til at kunne tage en lur bag rattet, køre hjem i en brandert og ikke selv at skulle parkere.

Hvordan lyder det at kunne nå udhvilet frem til sin destination, slippe for at parkere selv og ikke skulle bekymre sig om andre trafikanter?

Som sød musik for mange danskere, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra markedsanalysefirmaet Wilke. På vegne af Vejdirektoratet har man undersøgt, hvordan danske bilister ser på en fremtid, hvor vi kan opleve selvkørende biler i trafikken.

Hver fjerde dansker forventer ifølge analysen ligefrem at køre mere, når selvkørende biler bliver en realitet.

”En af de gevinster, som vi forventer ved de selvkørende biler, er øget mobilitet i samfundet. Børn, handicappede og andre folk uden kørekort vil kunne transportere sig,” fortæller Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

”Men denne undersøgelse viser, at også de, der allerede i dag kan køre bil, ser mange fordele ved at kunne lade bilen køre selv,” pointerer han.

Vi vil hvile og slippe for parkering
Undersøgelsen, der er foretaget blandt 3.000 danskere, fortæller også, hvad det er der hitter ved de selvkørende biler. 38 pct. ser frem til at kunne ankomme udhvilede til deres destination, mens 35 pct. ser frem til, ikke at skulle parkere bilen selv.

34 pct. af de adspurgte ser frem til at kunne bruge tiden på andre aktiviteter end at sidde ved rattet. 31 pct. ser frem til ikke at skulle forholde sig til andre trafikanter, mens 30 pct. forventer, at selvkørende biler vil gøre det muligt at køre, når man har indtaget medicin eller alkohol. 12 pct. forventer at trafikken vil være hurtigere.

Og hvor længe skal vi så vente, før du slipper for at parkere selv og kan læse en god bog på turen over den fynske motorvej?

Hos Ford, der i ti år har arbejdet med udvikling og tests af selvkørende biler, er ambitionen, at den første selvkørende bil uden rat og pedaler skal rulle ud på vejene i 2021.

Læs også: Ford vil være selvkørende i 2021

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation