VW vil installere flere ladere til elbiler

0
ladere til elbiler
Der skal fart på etableringen af ladere til elbiler, mener VW. Frem mod 2025 vil mærket selv installere 36.000 ladere i Europa.

Udbredelsen af elbiler er dybt afhængig af en tilsvarende udbredelse af ladere til elbiler. VW, der er blandt de bilmærker der satser mest på en hurtig udbredelse af elbiler, opfordrer derfor til en ‘dedikeret politisk indsats’ for at sætte fart på udviklingen.

VW forsøger selv at vise vejen ved at installere 36.000 ladere over alt i Europa frem mod 2025. 11.000 af dem vil være udviklet af VW selv og skal blandt andet installeres på Volkswagens fabrikker og ved 3.000 VW-forhandlere. De fleste af disse ladere vil dog også være tilgængelige for andre end VW-ansatte. I hjembyen Wolfsburg opstiller VW i slutningen af denne måned 28 særligt effektive ladere for at fejre byens 80-års jubilæum.

”Ladeinfrastruktur vil mere og mere blive en vigtig forudsætning for hurtigt at bane vejen for elbilernes endelige gennembrud. Opladning af en elbil skal være lige så nemt og bekvemt som at oplade din smartphone. Det er derfor, vi har brug for markant flere offentlige ladestationer og mere enkle regler for installation af en privat wallbox. Volkswagen ønsker at sende et signal og involvere sig i udviklingen af ladeinfrastrukturen på alle niveauer,” forklarer Thomas Ulbrich, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for e-mobilitet.

Lad op mens du handler

Volkswagen anslår, at i fremtiden vil cirka 70 procent af al opladning finde sted i enten hjemmet eller på arbejdet. Hver fjerde opladning vil foregå med offentlige ladestandere. Volkswagens egen ”We Charge”-service giver kunderne adgang til mere end 100.000 ladestandere i Europa – senere udvides antallet af ladere til 150.000.

Volkswagen har også planlagt partnerskaber med forskellige butikskæder, hvilket giver kunderne mulighed for at oplade deres elbil, når de shopper. Det første eksempel på dette er samarbejdet med Tesco i England. Andre bilmærker som f.eks. Tesla forfølger samme strategi: Nutidens tankstationer bliver til ladestationer i forbindelse med caféer, butikker og supermarkeder, så du kan bruge tiden fornuftigt, mens din elbil genfinder gnisten.

I Danmark er der cirka 2.600 ladestationer, og for nylig åbnede den første af foreløbig otte lynladestationer tæt på motorvejen ved Fredericia. Disse lynladestationer drives af et joint venture mellem elselskaberne Clever og E.ON.

[email protected]

VW-elbil tager første stik

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation