Apple-grundlægger opgiver selvkørende biler

0
81
apple selvkørende
Biler bliver ikke fuldstændig selvkørende de næste mange år. Trafikken er for kompleks og uforudsigelig, mener Apple-grundlægger Steve Wozniak.

Steve Wozniak, med-grundlægger af Apple, har længe troet på, at biler snart kunne blive fuldstændig selvkørende. På et tidspunkt har Apple ifølge vedholdende rygter selv forsøgt at udvikle en sådan ‘level 5’ selvkørende bil. Wozniak og Apple var overbeviste om, at man kunne udvikle kunstig intelligens, der kunne få autonome biler til at køre og reagere bedre end mennesker. Fremtidens selvkørende biler ville ikke engang have et rat, men ikke desto mindre være sikrere at køre i end almindelige biler.

De planer har Apple angiveligt skrinlagt. Og Steve Wozniak har også personligt mistet troen på, at biler bliver fuldstændigt selvkørende:

“Jeg har helt droppet troen på fuldt selvkørende biler. Jeg har faktisk givet op. Det kommer ikke til at ske i min levetid.” Sådan sagde Steve Wozniak på en konference om fremtidens biler i Las Vegas i sidste uge.

Skab et sikkerhedsnet i stedet

Ifølge Wozniak opstår der så mange uforudsigelige situationer i trafikken, at det er umuligt for selvkørende biler at håndtere dem alle. Det er mere realistisk at bruge teknologien til at skabe et sikkerhedsnet for bilister. Det kan f.eks. være i form af aktive sikkerheds- og kørselsassistenter.

Selvkørende biler kan bedre klare sig, “hvis vi forbedrer vejene og skaber særlige strækninger, der er præcist kortlagt og uden forhindringer, uforudsete hændelser og vejarbejde.”

Steve Wozniak fortryder også, at offentligheden har fået indtryk af, at selvkørende biler er lige om hjørnet.

“Vi har vildledt folk til at tro, at fremtidens biler får en slags ‘menneskelig intelligens’, der gør dem i stand til at gennemskue og håndtere nye udfordringer og problemer. Men det er kun rigtige menneskehjerner i stand til,” konkluderer Steve Wozniak.

Udvikler bilfabrikkerne deres egen død?

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here