Audi pepper overset A4 op

0

Tre år efter premiere får den konservative Audi A4 en forsigtig ansigtsløftning. Ændringerne er små – største overraskelse er, at ændringerne i designet ikke er mere markante.

Siden debuten for tre år siden har der været ganske meget debat om designet på den nuværende Audi A4. Selv om A4 står på en ny platform har de designmæssige forandringer nemlig været svære at få øje på – på det punkt har den aktuelle A4 måske været blandt de mest forsigtige modelfornyelser nogensinde.

Audi har dog tidligere haft stor succes med konservativ modelfornyelse, så man kan næppe fortænke fabrikken i at holde fast i strategien.

Noget tyder dog på, at forsigtigheden har taget overhånd med netop A4-modellen: A4 sælger dårligere end forventet og må især se sig overhalet af Mercedes C-klasse. Ifølge vedvarende rygter har Audi da også selv været så utilfredse med designet, at lanceringen af A4 først blev forsinket for at lave nogle sidste øjebliks-justeringer af designet, og efterfølgende har der været gentagne historier i diverse bilmedier om, at modellen stod overfor et radikalt facelift.

Bagfra er det kun de firkantede udstødningsrør, der afslører, at Audi A4 har fået et facelift.
Bagfra er det kun de firkantede udstødningsrør, der afslører, at Audi A4 har fået et facelift.

Ingen tekniske ændringer
Det sidste afkræfter de første billeder af den designmæssigt justerede A4 ret så grundigt. Hvis man skal være kender for at se forskel på den nuværende A4 og forgængeren, skal man vel nærmest have en Ph.d. i bilkending for at få øje på forandringerne.

Så her er lidt hjælp: Foran er der nye luftindtag under forlygterne mens udstyrsvarianterne S-Line og S-Line Competition får 3D-effekt i kølergrillen. Sidstnævnte udstyrsvariant får også fire ringe som pynt i enten sølv eller sort nederst på de bagerste døre, mens de nuværende runde udstødningsrør bliver til brede firkanter på 2019-udgaven.

Og det er sådan set det; hverken kabinen, elektronikken eller motorprogrammet får nævneværdige ændringer.

Den optisk opgraderede Audi A4 ventes til Danmark sidst på sommeren eller i løbet af efteråret.

Læs også testen: Audi A4 i velkendt format

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation