Benzin og diesel er både blevet dyrere og billigere

0
366
brændstofpriser

Siden Statoil sænkede listeprisen på benzin og diesel med 80 øre, har bilisterne kunnet glæde sig over lavere maksimumspriser. Men minimumspriserne er steget.  

Helt som Statoil forudsagde, har de vendt op og ned på det danske marked for benzin og diesel. For et par uger siden satte Statoil den vejledende listepris ned med 80 øre per liter for både benzin og diesel. Konkurrenterne er fulgt med og det har fået mærkbar betydning for danske bilister.

Generelt er det blevet billigere at tanke. Især midt på dagen, hvor brændstof traditionelt har været dyrere end morgen og aften. Her kunne tilbudsjægere ofte spare en krone eller endnu mere per liter. Men nu er fordelen skrumpet ind til det halve, ca. 50 øre. Statoils udspil har altså udjævnet nogle af de markante udsving, der tidligere har været på brændstofprisen.

Kigger man alene på listeprisen, er benzin og diesel blevet billigere. Men for dem, der gerne kører en omvej efter den laveste pris, er brændstoffet faktisk blevet dyrere.

”Hvis man konsekvent går efter de lave priser, kan man ikke spare så meget som tidligere, da minimumspriserne er steget, men til gengæld er gennemsnitsprisen faldet, så det generelt er blevet billigere at tanke brændstof,” siger forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen, til fdm.dk.

Klassiske sparetrick gælder fortsat
Den danske bilistklub har regnet på, hvad tankstationernes nye prispolitik betyder for danske bilister. Ifølge FDM kan tilbudsjægerne nu kun spare mellem 500 og 1.000 kr. om året på at jagte det billigste brændstof. Tidligere lå fordelen på mellem 1.000 og 1.500 kr. for bilejere med et årligt kørselsbehov på mellem 15.000 og 30.000 km.

Til de bilister, der insisterer på at tanke billigst muligt, er der ifølge FDM ikke lavet om på de klassiske sparetricks:

– Tank før kl. 10, hvor brændstoffet generelt er billigst. Benyt evt. FDMs benzinpriser-app eller benzinpriser.dk.
– Undgå generelt at tanke på motorvejen. Her falder prisen ikke hen over døgnet.
– Tank i områder med mange tankstationer, da der ofte er priskonkurrence.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here