Citroën siger adieu til kompakt MPV

0

Citroën dropper den korte, fem-personers udgave af C4 Spacetourer. Kunderne vil hellere have en SUV. Den syv-personers Grand C4 Spacetourer fortsætter.

Listen over bilmodeller, der sendes på pension til fordel for høje crossover- og SUV-modeller fortsætter. Denne gang er det Citroën der siger ‘adieu’ til den kompakte, fem-personers udgave af MPV’en C4 Spacetourer. Produktionen er stoppet. Når lagerbilerne er udsolgt er det slut med en af markedets bedste og mest moderne MPV-modeller.

Særligt de van-agtige MPV-biler som netop C4 Spacetourer er blevet ramt hårdt af tsunamien af høje SUV-biler. Citroën selv lægger ikke skjul på, at firmaets nye, kompakte SUV C5 Aircross gør C4 Spacetourer overflødig. Det skriver branchebladet Automotive News.

Forklaringen er, at C5 Aircross har næsten lige så meget plads på bagsædet og endnu mere i bagagerummet. Fleksibiliteten er også i orden med tre-delt bagsæde, der kan justeres i længderetningen. Det er næsten lige så praktisk som i C4 Spacetourer, hvor bagsæderne dog kan tages helt ud.

Men det vigtigste er dog helt sikkert designet. De engang så populære MPV-typers stjerne er falmet, nu vil folket have eventyrlystne SUV-modeller i offroader-look.

25.000 kr. dyrere
Citroën begræder næppe udviklingen. Det franske mærke har været relativt hurtigt til at sadle om, og det er en kendt sag, at bilfabrikkerne tjener flere penge på SUV-modeller. I Danmark skal du da også lægge 25.000 kroner mere for en C5 Aircross end en tilsvarende C4 Spacetourer.

Fans af den længere, syv-personers udgave C4 Grand Spacetourer kan dog ånde lettet op. Grand-versionen er blandt de mest solgte MPV-biler herhjemme og fortsætter ind til videre i Citroën-programmet.

Citroën C4 Spacetourer er langt fra den eneste MPV, der sendes på pension på grund af konkurrencen fra SUV- og crossover-konkurrenter: Ford dropper de tilsvarende C-Max og Grand C-Max, Toyota har opgivet Verso, hos Peugeot er MPV’en 5008 blevet til SUV’en 5008 og Opels fine Zafira får en varebilsbaseret afløser, der snarere gør den til en minibus. Skal vi tro rygterne, får BMW’s 2-serie Active Tourer MPV til enten fem eller syv personer heller ikke nogen afløser, når første og måske eneste generation når sin udløbsdato.

Endnu et par MPV’ere forsvinder i SUV-bølgen

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation