Corona udskyder dansk Lexus-comeback

0
elbil lexus
Egentlig skulle Toyotas luksusmærke Lexus gøre dansk comeback dette forår. Men coronakrisen kom i vejen og har udskudt lanceringen på ubestemt tid.

Tilbage i november sidste år meddelte den danske Toyota-importør, at fabrikkens luksusmærke Lexus ville gøre comeback i Danmark i løbet af dette forår. Nu er sommeren begyndt, og vi har endnu ikke set Lexus på dansk asfalt.

Årsagen er ikke overraskende, at coronakrisen er kommet i vejen for det danske Lexus-comeback. Det bekræfter den danske importørs pressechef Anders Tystrup til fdm.dk.

Hvornår det så kommer til at ske, ved importøren dog ikke på nuværende tidspunkt. Bedste bud lige nu er på den anden side af sommerferien. Ifølge pressechefen arbejdes der fortsat med planerne for den danske relancering, hvor ’flere ting skal falde på plads i forhold til forhandleren og Lexus i Europa.’

Otte modeller til Danmark

De oprindelige planer om at bringe Lexus tilbage til Danmark var ganske ambitiøse. Hele syv modeller skulle lines op i det omfattende modelprogram. Det til trods for at Lexus – i hvert fald i opstarten – kun skulle sælges fra en enkelt forhandler i København.

Aktuelt har Lexus 10 modeller i alt, så med syv modeller i den danske relancering ville modeludbuddet næsten være komplet. Dertil kommer en forventet lancering i løbet af efteråret af modellen UX 300e (billedet). Den er Lexus’ første elbil og vil bringe det danske modelprogram op på otte biler.

Læs her, hvorfor Hvilkenbils redaktør Jens Velling havde glædet sig til et gensyn med Lexus.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation