Dansk snigpremiere på elektrisk VW Golf

0
282

VW viser elbils-udgaven af Golf i forbindelse med ugens vindmølle-konference i Bella-centret. VW Golf Blue-e-motion har rækkevidde på 150 km, serieproduktion i 2013.

VW benytter denne uges vindmølle-konference til et smugkig på Golf Blue-e-motion, en 100 procent elektrisk udgave af bestselleren VW Golf. Modellen går dog først i serieproduktion næste år, hvor den også vil blive tilbudt danske el-bils entusiaster.

Nærlæser man specifikationerne på Golf Blue-e-motion kræver det nemlig – som sædvanlig, fristes man til at skrive – en særdeles entusiastisk tro på, at el-bilen er blevet et reel alternativ til forbrændingsmotoren.

Et drejningsmoment på 270 Nm fra stilstand, 115 hk og en topfart på 135 km/t fejler bestemt ikke noget, men en teoretisk rækkevidde på 150 km per stavnsbinder Blue-e-motion til byen, hvor den kun kører småture og der aldrig er langt til nærmeste stikkontakt.

Problemet er – også som sædvanlig – batterierne. Trods 30 moduler med moderne litium-ion batterier, der vejer 315 kilo og reducerer bagagerummet fra 350 til 238 liter, er der intet nyt under den grønne fernis: Rækkevidden er begrænset. Ikke mindst i virkelighedens verden, hvor man bruger aircondition om sommeren eller kører i minusgrader om vinteren. Under alle omstændigheder er en rækkevidde på 100 km mere realistisk: Hvilkenbil.dk’s erfaringer fra konkurrenten Renault Fluence, der hævder at have en rækkevidde på 160 km, er, at frostgrader halverer rækkevidden til 80 km. Hvis VW har løst udfordringerne med frost, el-forbrug og høj fart på motorvejen, er de i givet fald de første…

Batterierne ligger mellem forsæderne og i bagagerummet og vejer 315 kg.

VW har ikke desto mindre høje ambitioner: I 2018 vil den tyske fabrik være verdens mest miljø-skånsomme bilproducent.

VW Golf Blue-e-Motion kan opleves på Volkswagen-standen ved parkeringsområdet P5 ved Bella Centret mens vindmølle-konferencen EWEA kører til og med 19. april.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here