Danske priser på Fiskers elbil

0
27
Fisker Ocean

Henrik Fisker har præsenteret en produktionsklar udgave af sin elektriske SUV, Ocean. Dansk premiere i november 2022 fra 325.000 kr.

Fisker Inc. med den dansk/amerikanske bilfabrikant og designer Henrik Fisker ved rattet har præsenteret produktionsudgaven af Fisker Ocean på Los Angeles Auto Show.

Ifølge Fisker selv bliver Ocean, der er en mellemstor femdørs SUV, introduceret på det danske marked i slutningen af 2022. Og under præsentationen kom det frem, at det bliver til priser, der meget vel kan fiske danske kunder.

Basisversionen, Ocean Sport, der har 275 hk, forhjulstræk og en rækkevidde på op til 440 km, skal koste 325.000 kr. ved introduktionen i november 2022, hvis alt går efter planen. Dermed vil den være på niveau med de billigste versioner af Kia EV6 og Hyundai Ioniq 5, som er SUV-biler i nogenlunde samme størrelse, men betydeligt billigere end Tesla Model Y, der koster fra en halv million kroner.

Ifølge Bilmagasinet koster de næste varianter i modelprogrammet ’Ultra’ og ’Extreme’ henholdsvis 445.000 kr. og 595.000 kr. inkl. registreringsafgift og moms.

Kabinen er ikke helt færdigdesignet, men en ny feature bliver en central skærm, der kan drejes, så den enten står horisontalt eller vertikalt.
Sælges online

En af årsagerne til, at Fisker kan holde priserne på Ocean nede skyldes en model, hvor der sælges direkte til forbrugerne i stedet for gennem forhandlere. Fisker Inc. har heller ikke udgifter til værksteder.

Opdateringer sker trådløst, og der er ingen faste serviceintervaller, for der er stort set ikke noget at servicere på en elbil, siger Henrik Fisker. Han har dog indgået et partnerskab med værkstedskæden Mekonomen om at servicere Fisker Ocean i Skandinavien. 

Man vil kunne se og prøvekøre bilen fra et showoom i København eller fra popup-butikker, og man bestiller, konfigurerer og betaler bilen via Fiskers app. Bilen bliver udleveret et sted uden for København eller – mod merpris – leveret på købers adresse.

Fisker Ocean bærer præg af at være udviklet under den californiske sol.

Som standard har den et såkaldt ’California mode’, der med et enkelt tryk på en knap ruller vinduerne ned og åbner den forreste del af soltaget. Der er seks sideruder, og bagruden kører også ned. 

De to ekstra sideruder bag bagdørene ruller med ned af hensyn til ejere med hunde i bagagerummet. De firbenede kan få kølet snuden ved at stikke den ud i fartvinden uden risiko for at falde ud eller stikke af.

Fisker Ocean har også et ’grønt’ touch. Blandt andet er kabinen skabt af materialer fremstillet af genbrugte fiskenet og plastik fra havet. På soltaget i bilens fulde længde er der solceller, som genererer tilskudsenergi til bilen.

Fisker Ocean produceres fra starten af 2022 på Magna Steyr-fabrikken i Østrig, der fx også står for produktionen af Jaguar I-Pace. 

Foreløbig har Fisker Inc. fået mindst 19.000 forudbestillinger på bilen – herunder har en række danske købere lagt depositum på bilen.

Fisker Ocean kommer i tre varianter:

Ocean Sport med 275 hk, 0-100 km/t på 7,0 sek., forhjulstræk og en rækkevidde på op til 440 km

Ocean Ultra med 540 hk, 0-100 km/t på 4,0 sek., firehjulstræk og rækkevidde op til 610 km 

Ocean Extreme med 550 hk, 0-100 km/t på 3,7 sek., firehjulstræk og op til 630 km

Kilde: Fisker Inc.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here