Næsten 9.000 bestillinger på Fisker Ocean

1
Fisker Ocean

Danske Henrik Fisker afslører antallet af bestillinger på sin SUV-elbil sammen med børsnotering. Europæisk afdeling på vej i München.

Der er pæn interesse for danske Henrik Fiskers elbil – SUV’en Ocean.

I en pressemeddelelse oplyser han åbenhjertigt, hvor mange bestillinger på Fisker Ocean, han har modtaget indtil videre.

Til og med den 26. oktober er der kommet 8.871 forudbestillinger på bilen. I øvrigt har flere danske medier skrevet, at den seneste store samlede ordre faktisk er placeret af det app-baserede danske mobilitetsfirma, Viggo, som har bestilt 300 eksemplarer.

Det oplyses også, at Fiskers europæiske hovedkvarter kommer til at ligge i München.

Det er ikke langt fra Magna-Steyr-fabrikken i Graz, Østrig, hvor den nye Ocean skal bygges. Det er også her blandt andet Jaguar i-Pace bygges, og fabrikken har gennem tiderne bygget næsten 4 millioner biler fordelt på omkring 30 forskellige modeller, oplyses det.

”Den betydelige bilordre, der er aftalt med Viggo i Danmark, viser vores vækstpotentiale i Europa,” siger Henrik Fisker og understreger dermed det fornuftige i et europæisk hovedkvarter.

Levering sidst i 2022

”München har længe været et stort globalt knudepunkt for bilindustrien. Placeringen af vores regionale hovedkvarter i Sydtyskland gør det muligt for os hurtig og effektivt at opbygge vores salgs- og distributions-aktiviteter i hele Europa,” fortsætter Henrik Fisker i pressemeddelelsen.

Efter planen vil Fisker begynde leveringer af Ocean i november 2022.

Fisker Ocean er, for en stor del af interiørets vedkommende, bygget af genbrugsmaterialer. Blandt andet plastik, der er fisket op af havet – heraf navnet.

Faktisk er Henrik Fisker så åben omkring interessen for bilen, at han har delt en graf, der viser udviklingen i forudbestillinger siden slutningen af 2019, kort tid inden han præsenterede den første prototype under CES-messen i Las Vegas.

Nyheden om de mange bestillinger på Fisker Ocean kommer sammen med en anden og helt afgørende nyhed for den danske bilmand: I dag forventes Fisker Inc. at blive børsnoteret som led i en aftale med det amerikanske selskab Spartan Energy. En børsnotering vil sikre det nye bilmærke en solid startkapital på mere end én milliard kroner.

henrikh@hvilkenbil.dk

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation