Elektrisk MG skal sælges over nettet

0
MG
MG gør comeback i Danmark i begyndelsen af juni med den elektriske SUV ZS. Importøren satser på online-salg. Elektrisk stationcar kan blive MGs næste model.

I årevis har vi hørt, at kineserne vil indtage Europa med en sværm af billige biler. Foreløbig har vi endnu til gode at se et kinesisk bilmærke herhjemme, men i begyndelsen af juni skulle det endelig ske. Her gør den mellemstore SUV MG ZS sin entre på det danske marked.

MG er et hæderkronet britisk bilmærke med næsten 100 år på samvittigheden og mest kendt for ikoniske sportsvogne som MG A og MG B. Som mange andre britiske bilmærker har MG dog for længst sin storhedstid bag sig. I dag ejes mærket af Kinas største bilproducent, SAIC, der udvikler og fremstiller bilerne hjemme i Kina. SAIC satser stort på elbiler, og derfor kommer vi udelukkende til at se batteridrevne elbiler fra MG i Europa.

Første model bliver altså den mellemstore ZS, der kommer med en relativt beskeden rækkevidde på 263 km. Til gengæld forventes prisen også at blive lav – den danske importør har dog endnu ikke offentliggjort priser.

MG
Den kinesiske fremstillede Roewe Ei5 her kan blive den første, elektriske stationcar i Europa.
Kan ses i fire forretninger

Måden som MG skal sælges på, skal være med til at holde priserne nede. Importøren, Nellemann Gruppen, satser nemlig især på at sælge MG over nettet. Bilen kan dog både ses og prøves i fire almindelige bilforretninger i Aarhus, Valby, Odense og Roskilde, men konceptet er lagt an på online-salg. I en tid med frygt for corona-virus kan det vise sig af være god timing.

”Vi tror på, at kunderne til en moderne elbil er klar til at bestille bilen online – men ingen kunder vil være overladt til sig selv. Vi står klar til at hjælpe dem uanset om det er online eller i én af vores Brand Stores,” fortæller Jørgen Gravgaard, direktør for Nellemann Gruppens detailforretninger.

Mange biler på lager

Der er officiel premiere 6. juni. Og den danske importør mener, at man har endnu et trumfkort i forhold til salget: Kort ventetid.

”Efterspørgslen på elbiler er stadigt stigende, men ventetiden lang. MGs elbil er tilgængelig fra et stort lager i Holland, så de er ikke længere væk end en enkel transport. Og kan derfor leveres med det samme. De første biler er allerede ankommet til Danmark og mange flere er på vej. Vi glæder os til at sende de første MG ZS EV på gaden, og har man et ønske om at køre på sommerferie i en ny elbil, er der bestemt en mulighed her,” siger presseansvarlig for MG Lene Mejdal Iversen.

Stationcar på vej

Mens der gøres klar til relancering af MG-mærket i Danmark, svirrer det allerede med rygter om den næste MG-model til Europa. Ifølge det britiske bilmagasin Autocar bliver det med stor sandsynlighed en stationcar på størrelse med en VW Golf Variant.

I Kina har den været på markedet siden 2018 under navnet Roewe Ei5, men på vore breddegrader skal den sælges som en MG. Den kompakte stationcar er også en elbil og udstyret med et batteri på godt 52 kWh. Elmotoren yder 114 hk og en topfart på 150 km/t. Rækkevidden efter den gamle og rigeligt optimistiske NEDC-norm bliver angiveligt 420 km.

Ifølge Autocar kommer den elektriske stationcar til Europa inden nytår. Dermed kan MG også blive det første bilmærke, der lancerer en elektrisk stationcar i Europa.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation