Få ’grønt’ billån til 0 pct. i rente

0
795
brugte biler
Finansiering: Toyota tilbyder billigere billån til el- og hybridbiler end til andre biler. Renten er 0 pct og lånet løber op til otte år.

Konkurrencen på billige billån til miljøvenlige biler øges.

Nu tilbyder Toyota et billån på op til 96 måneder med en fast rente på 0 procent. Men tilbuddet gælder kun for hybridbiler, altså biler med både en benzin- og en elmotor. Købere, der udelukkende vil køre på benzin eller diesel, kommer til at betale en højere rente.

”For rigtig mange mennesker er de to største investeringer i livet bolig og bil. Som boligejer har de faste renter på realkreditlån aldrig været lavere, mens de variable renter endda er negative. Vi ønsker også at give vores kunder mulighed for at benytte sig af det rekordlave renteniveau, når de køber bil. Derfor lancerer vi nu billån med 0 procent i fast rente, hvor de eneste reelle udgifter vil være etableringsomkostningerne,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota.

Toyota har et stort udvalg af hybridbiler i sit sortiment.

Lavere udbetaling

AL-finans, der ejes af Arbejdernes Landsbank, er også med på den grønne finansieringsbølge. Banken tilbyder en rente på 1,26 procent i op til 96 måneder med en udbetaling på kun 10 procent mod normalt minimum 20 procent. Som hos Toyota tilbydes lånet udelukkende til plugin hybrid- og elbiler, da disse to biltyper udleder mindst CO2 ifølge Danmarks Naturfredningsforening.

Renten på AL finans’ billån til benzin- og dieselbiler er fra 2,95 procent i rente.

Nykredit-koncernen vil også være med i kampen om de grønne bilkunder. Nykredit skelner mellem dem, der vil låne til benzin- og dieselbiler og dem, der vil låne til hybrid-, brint- og elbiler. Renten hos Nykredit er netop nedsat fra 2,95 til 2,45 procent for de mere klimavenlige biler. Det skriver TV2.dk.

Læs også: Køb bil med billigt boliglån

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here