Flad fornemmelse efter Teslas batteridag

1
Batteridag

Tesla er på vej med nyt batteri, der kan øge rækkevidden med 16 pct. Men ellers var det småt med konkrete tal på den årlige ’batteridag’.

Teslas årlige ’batteridag’ er blandt de mest hypede begivenheder i bilindustrien. Også i år havde Tesla-grundlægger Elon Musk varmet op til artige nyheder, men da konferencen sluttede sad i hvert fald analytikere tilbage med en lidt flad fornemmelse.

Det var nemlig småt med konkrete tal og datoer i Elon Musks præsentation af, hvad der kommer til at ske for Tesla i den nærmeste fremtid. Usikkerheden sneg sig ind, og det kan aktiemarkedet ikke lide. Derfor endte ’batteridagen’ med at skære næsten 10 procent af Tesla-aktiens værdi på børsen.

Men vanen tro var der trods alt flere nævneværdige udmeldinger fra Tesla-bossen.

16 pct. længere rækkevidde

Mest lovende var annonceringen af en ny type batterier, der bliver dobbelt så store som i dag og skifter form fra firkantet til cylindrisk.

Energitætheden øges med mere end 50 procent og ifølge Tesla vil det nye batteri øge rækkevidden med 16 procent. Samtidig bliver det væsentligt billigere. Ifølge Musk kommer de nye battericeller i produktion i 2022, men vil først for alvor slå igennem i Tesla biler året efter.

Musk forklarede videre, at den nye teknologi skal være med til at opfylde Teslas plan om hurtigst muligt at kunne tilbyde en billig model. Prisen skal ned på 25.000 dollars. Til sammenligning begynder prisen for en standard Model 3 med lille batteri fra ca. 35.000 dollars. Musk anslår, at billig Tesla kan være på marekdet om tre år. Det har i øvrigt sagt før – i 2018. Flere medier mener, at en indgangsmodel reelt vil være en kortere, femdørs hatchback-udgave af Model 3.

Elon Musk fortalte også, at Tesla nu har næsten 600.000 forudbestillinger på den kommende Cybertruck.

Tesla er også rykket et stort skridt videre mod at gøre bilerne selvkørende ved hjælp af mærkets eksisterende Autopilot-teknologi. Også det har vi hørt tidligere – men vi ved, at der fortsat er store udfordringer med at få teknikken til at virke 100 procent pålideligt.

Model S med 1.000 hk

Ganske sigende var batteridagens mest håndgribelige indslag annonceringen af, at den tidligere annoncerede topudgave af Model S med tilføjelsen ’Plaid’ nu kan bestilles online. De første biler vil være klar til levering sidst i 2021.

Til den tid vil Model S være næsten ni år gammel, men Plaid får særdeles friske præstationer: En kæmpe batteripakke sørger for 840 kilometers kørsel pr. opladning, og kræfterne følger med. Plaid får mere end 1.000 hk, en topfart på 320 km/t og kan rykke fra 0-100 km/t på to sekunder.

Du kan (gen)se Teslas batteridag på YouTube her.

jevel@hvilkenbil.dk

1 KOMMENTAR

  1. Range increase er på 54%. Har I set den video i selv linker til? ?
    Personligt synes jeg, at det er et gennembrud i udviklingen af billigere batterier. For kortsigtede investorer er det en flad fornemmelse, men for visionen om afskaffelse af fossil-biler er det en god nyhed.

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation