Første ’nye’ Saab 9-3 er rullet af samlebåndet

Så skete det, som mange entusiaster har ventet på med længsel – Saabs samlebånd i Trollhättan ruller igen, nu med kinesiske ejere.

Det skete i den forgangne uge, men det blev dog kun til et lille nøk. Én prøveversion af den klassiske Saab 9-3, der oprindelig er fra 2002.

Det er det kinesiske elbilkonsortium Nevs, der står bag den svenske klassikers genopstandelse. Det nybyggede eksemplar er en såkaldt beta-version af Saab 9-3 sedan, som skal bruges til at justere produktionen ind på den nyåbnede fabrik og afprøve nye komponenter.

Bilen, der rullede af samlebåndet, har ifølge saabsunited.com, der sammen med blandt andet repræsentanter for den svenske regering var med ved begivenheden, en del opdateringer under karosseriet. Der forventes desuden et facelift til eksteriøret senere på året. Talsmand Mattias Bergman oplyser til svensk radio – uden at give yderligere oplysninger – at designarbejdet er afsluttet.

Planen er, at Nevs vil skrue op for produktionen til 120.000 biler af 9-3-modellen om året i 2016.

Da Saab-fabrikken kørte hurtigst, beskæftigede den cirka 4.000 medarbejdere og producerede 133.000 biler af 9-3-modellen om året.

Se billeder og video af den nyåbnede produktion her.

Se tidligere artikel om Saab 9-3’s ’genopstandelse’

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here