Hemmelig ny Tesla er firehjulstrækker

Torsdag vil den amerikanske elbilfabrikant Tesla afsløre to nye modeller. Meget tyder på, at der er tale om en firehjulstrukket udgave af Model S samt første glimt af SUV’en Model X.

“Det er på tide at afsløre “D” og noget andet”.

Mere behøver man ikke skrive på Twitter, for at få bilverdenen på den anden ende. I hvert fald, hvis man hedder Elon Musk og sidder i den dyreste kontorstol i en af verdens pt meste hypede teknologi-virksomheder.

Meldingen fra stifteren af elbilmærket Tesla, som kom i torsdags, var fulgt af et billede af en delvist afdækket bil og med datoen 9. oktober 2014 skrevet henover. Selv om ingen på det tidspunkt vidste, hvad den karismatiske industrimogul havde oppe i ærmet , steg Tesla-aktien straks fem procent.

Alt peger på en Model S AWD
Siden er billeder og diverse oplysninger dukket frem fra internettets kringelkroge, som peger temmelig overbevisende på, at “D” i virkeligheden “bare” er en firehjulstrukket udgave af sedanen Model S.

Tesla arbejder på højtryk med at færdigudvikle mærkets næste model, SUV’en Model X, og det har hele tiden været ventet, at drivlinen med to sammenkoblede elmotorer også ville blive brugt på Model S.

Spekulationerne tog til i styrke, da nyhedstjenesten Edmunds’ reporter Mike Magrath under biludstillingen i Paris opdagede, at Tesla ifølge programmet skulle udstille en firehjulstrukket “S” – men den omtalte model var intet sted at se.

Model X eller autopilot?
Derfor koncentrerer gættelegen sig nu om, hvad den anden store nyhed kan være. Også her buldrer jungletrommerne nogenlunde i takt, i og med at de fleste forventer, at Musk endelig vil præsentere produktionsudgaven af netop Model X.

Et alternativt bud er, at Tesla vil fremvise firmaets kommende “autopilot”, som vil være i stand til at fritage chaufføren for sine pligter 90 procent af tiden. Musk har på det seneste skærpet sine udtalelser og er gået fra at sige, at en selvkørende Tesla kunne være klar inden for tre år til at love, at teknologien introduceres allerede i næste års modeller.

Folke-Tesla kommer i 2017
Endelig er der et mindretal, der stadig håber på, at Musk vil løfte bare lidt af sløret for den kommende “folke-Tesla”, som ifølge virksomheden skal lanceres i 2017.

Bilen, der angiveligt får navnet Model 3, bliver ifølge Auto Express bygget på en helt ny platform og bliver på størrelse med en BMW 3- eller 4-serie. De fleste anser det dog som usandsynligt, at Tesla vil slippe yderligere detaljer om modellen allerede på nuværende tidspunkt.

carstenn@hvilkenbil.dk

1 COMMENT

  1. Glæder mig godt nok til at alle biler eldrevne. Man kan håbe det sker indenfor de næste 10 år, men er selv lidt i tvivl. At slippe for at betale benzin ville sgu ikke være så ringe 🙂

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here