Her er Danmarks billigste hybridbil

0
891
billigste hybridbil

Anniversario: Fiat fejrer 40 års fødselsdag for mikrobilen Panda, der også bliver landets billigste hybridbil til under 100.000 kr.

Fiat i Danmark fejrer minibilen Pandas 40-års fødselsdag ved at introducere varianten Panda Anniversario (italiensk for jubilæum).

Anniversario leveres med mild-hybridteknologi til en pris, der starter fra blot 99.990 kr.

Dermed er den landets billigste hybridbil. Dog af den ’milde’ slags, hvor elmotoren blot er en ’hjælpemotor’. Udover en tre-cylindret motor med 70 hk, elektrisk BSG-motor (Belt-integrated Starter Generator) på 12 volt og et litiumbatteri har den modsat andre små biler som fx VW Up fem sikkerhedsseler.

Solgt 7,8 mio. styk

Lige siden den første Panda-model kom i 1980, har den været et skoleeksempel på en ligetil og ukompliceret bil med overraskende god rummelighed. Og de egenskaber har gjort den populær.

Gennem tre generationer og 40 år er Panda solgt i mere end 7,8 mio. eksemplarer. Bare siden lanceringen af mild-hybridudgaven af Fiat Panda er der solgt knapt 60.000 eksemplarer af den i Europa.

Som så mange andre bilmærker tilbyder Fiat kun 2 års garanti, men som noget nyt kan man nu forlænge fabriksgarantien på Fiat Panda fra 2 til 5 år/200.000 km. for 3.500 kr. Det er ligeledes muligt at forlænge fabriksgarantien på Fiat 500.

Læs mere om Fiats mildhybrid motor. 

Fiat er også på vej med elbiler.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here