Her er de mest populære biler i år

0
250
salgrekord

De første seks måneders salg af nye biler bød blandt andet på et comeback, en understregning, en udholdenhedspris og en overhaling.

I årets første seks måneder er der indregistreret 96.506 nye biler. Det er en fremgang på ca. 9 procent i forhold til samme periode sidste år. Sidste år fik 88.395 nye personbiler påmonteret plader mellem januar og juni.

Med de nye tal fra De Danske Bilimportører kan vi gøre status over, hvilke biler, der var mest populære i årets første halvdel.

De tre mest populære mærker i 2021 har foreløbigt været Volkswagen, Toyota og Peugeot. Men førstepladsen på top 10 salgslisten byder dog på et flot comeback til en Ford. Kuga, den mellemstore SUV, fik ellers en svær start sidste år, da der var problemer med batteriet og et stort antal biler blev tilbagekaldt. Men nu storsælger Kuga igen. 3.456 Kuga’er rullede ud fra Ford-forhandlerne i første halvdel af året. Hele 3.392 af dem var opladningshybrider.

biler
Ladehybriden Ford Kuga blev Danmarks mest solgte bil i første halvdel af 2021.

Det understreger blot, at ladehybridernes popularitet fortsætter med at vokse eksplosivt i halen af de indførte afgiftslempelser for denne biltype, der både har en benzin- og en elmotor.

Stor vækst for ladehybrider

Med junisalget er årets foreløbige salg af ladehybrider oppe på 18.430 svarende til en vækst på hele 305 procent, når man sammenligner med salget i 1. halvår af 2020.

Ellers er top 10 salgslisten for første halvår præget af mini- og mikrobiler, men der er blandt andet også plads på listen til en ’gammel traver’, Nissan Qashqai, der efterhånden fortjener en udholdenhedspris.

Nærmest egenhændigt startede Qashqai SUV-/crossover-bølgen herhjemme tilbage i 2008. Toyota RAV4 er også en mellemstor SUV, der primært sælger godt som ladehybrid. Eneste ’almindelige’ sedan/stationcar i toppen af salgslisten er BMWs 3’er-serie, der tiltaler som firmabil.

11 pct. er elbiler

Bilimportørernes tal for første halvår viser også, at elbilerne får stadig bedre fat i markedet. Juni blev med 2.274 nyregistrerede elbiler den bedste måned for elbilsalget i 2021. Elbilerne stod således for ca. 11 procent af junis nyregistreringer.

Samlet set blev der nyregistreret 7.424 nye elbiler i løbet af årets 1. halvår. Det svarer til en fordobling i forhold til samme periode sidste år. Elbilerne udgjorde 7,7 procent af nyregistreringerne i årets første seks måneder.

På top 10 salgslisten for elbiler må Tesla 3 se sig overhalet af VW ID.4 (billedet) som Danmarks mest populære elbil. Den elektriske SUV har foreløbig fået nummerplader på 1.162 gange i 2021.
På tredjepladsen over de bedst sælgende elbiler kommer endnu en VW – nemlig ID.3 i Golf-størrelsen.

FAKTA: Tal og tendenser fra bilsalget 1. halvår 2021

To ud af fem biler var SUV’ere:
SUV’erne er blevet særdeles populære. 40,8 procent af de nye personbiler det seneste halve år tilhørte SUV-segmentet. Dermed har SUV’erne hævet deres markedsandel med 9,1 procentpoint i forhold til 1. halvår 2021. SUV’ernes fremgang sker hovedsageligt på bekostning af lille- og mellem-segmentet.

Fortsat stabil fordeling mellem køb og leasing:
Fordelingen mellem køb og leasing fortsætter samme konstante niveau. I juni 2021 udgjorde privatleasinger således 12,1 procent af nyregistreringerne, erhvervsleasinger 34,8 procent, imens køb udgjorde 53,1 procent.

CO2-udledningen fra nye biler i stort fald:
De opladelige bilers popularitet bevirker en kraftig reduktion i den gennemsnitlige CO2-udledning fra nye personbiler, der i henhold til de officielle emissionstal (WLTP) er faldet 24,4 procent på godt to år fra 136 gram CO2 pr. km. i 2019 til et foreløbigt gennemsnit på 103 gram i 2021.

Kilde: De Danske Bilimportører

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here