Her er de sikreste biler i 2019

0
sikreste biler 2019
Crashtestorganisationen Euro NCAP har kåret de sikreste biler, der blev crashtestet i 2019. Se dem her fordelt på forskellige bilklasser.

55 nye bilmodeller mødte muren på den hårde måde i Euro NCAPs crashtest i 2019. Derfor kan crashtesteksperterne nu kåre de sikreste biler i 2019. Og dermed også de farligste, men det vender vi tilbage til.

Først er der ros til Mercedes. Den nye CLA viste sig nemlig at være lige så sikker, som den er smart. I klassen for kompakte familiebiler opnåede CLA en score på mere end 90 procent i tre af fire sikkerhedskategorier. Det gjorde ingen biler bedre i 2019. I det hele taget præsterede Mercedes på et højt niveau. CLA, der er en lav coupé-agtig udgave af A-klassen, var nemlig ikke den eneste sikkerhedsduks fra fabrikken i Stuttgart. Mercedes lancerede fem andre modeller sidste år, der alle scorede topkarakteren fem stjerner.

sikreste biler 2019
Mercedes CLA er lige så sikker, som den er smart: Bedst blandt de kompakte familiebiler i 2019.
Tesla fortsætter god stime

Videre til Tesla, der nok engang viste, at de kan skrue sikre biler sammen. I 2019 blev Model X og Model 3 de mest sikre biler i klasserne for henholdsvis store SUV’ere og store familiebiler, hybrider og elbiler. Dermed fortsætter den californiske elbilproducent perlerækken af biler, der ligger helt i top på sikkerhed.

Den nye BMW 3-serie fulgte dog Tesla Model 3 til dørs i klassen for store familiebiler. De to biler nåede samme, høje score, men dykker man ned i tallene, var der forskel: BMW passede bedre på bløde trafikanter, mens Tesla var bedst på aktive sikkerhedsassistenter. Skodas nye Octavia, der kommer til sommer, fulgte tæt efter som den tredje-sikreste bil i klassen.

I klassen for moderigtige, kompakte SUVere finder vi en sjældenhed på danske veje: Japanske Subaru Forester, den med boxermotor og permanent firehjulstræk. Subaru har ry for at lave holdbare biler, og sikre er de også: Forester toppede sin klasse blandt de sikreste biler i 2019.

Den lidt mindre Mazda CX-30, som vi formentlig kommer til at se flere af herhjemme, var også helt i top foran danskerfavoritten VW T-Cross.

Lille Clio med stor sikkerhed

Blandt minibilerne, der traditionelt sælger godt i Danmark, hedder årets sikreste biler Audi A1 og Renault Clio. A1 er blandt de absolut dyreste biler i klassen, mens Clio omvendt er blandt de billigste. Men sikkerheden er lige god ifølge Euro NCAP.

Renault Clio beviser, at en bil både kan være billig og sikker.

Euro NCAP nøjes med at fejre de sikreste biler, men det er ikke uinteressant at kigge på tabellen fra den anden ende. Mens alle fem stjerner glimtede for de bedste biler, var der kun tre stjerner til årets dumpekandidat Jeep Renegade. Der var også en lille løftet pegefinger til Peugeot 208 og 2008: Basisversionerne sparer på de aktive sikkerhedsassistenter, og det koster begge biler en stjerne. I Danmark bliver fuld sikkerhedspakke formentlig standard.

Se de sikreste biler i 2019 blive crashtestet her.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation