Her er den nye Golf 8

0
Golf 8
Designet ligner mest et facelift af forgængeren, men VW giver Golf 8 et kæmpe løft på elektronik og betjening. Samtidig får de fleste motorer hybrid-teknik.

Ventetiden har været lang og forventningerne høje. Men nu er den endelig afsløret: VW Golf 8. Ikonet, bestselleren og stamfaderen til en stor og populær bilklasse.

Sløret for en af årets ubetinget største bilnyheder blev løftet torsdag aften. Hvilkenbil iler med de første fotos af nyheden samt 10 vigtige facts.

Golf 8
Særligt bagfra ligner Golf 8 forgængeren. Det sorte logo og baglygterne er nye designelementer.
Generation 8:

Golf 8 er – som navnet fortæller – ottende generation af den vel nok vigtigste model i VW-programmet. Siden lanceringen af Golf 1 for 45 år siden, er den solgt i mere end 35 millioner eksemplarer. Modellens betydning kan ikke overvurderes: Mens ‘boblen’ grundlagde VW, trak Golf fabrikken ud af en alvorlig krise i slut-halvfjerdserne. Golf blev et ikon for VW. Og for mange bilkøbere, der sætter pris på bilverdenens måske bedste kompromis mellem pris, præstation, plads, kvalitet og design.

MQB-platform:

Som sin forgænger er Golf 8 baseret på den såkaldte MQB-platform, der kan skaleres op og ned i størrelse. Den blev lanceret med Golf 7 og er grundliggende uforandret i den nye Golf. MQB-platformen gør det muligt for VW at benytte mange af de samme komponenter i et væld af forskellige bilmodeller. Det sparer koncernen milliarder af kroner til både udvikling og produktion. VW producerer over 3,4 millioner biler på MQB-platformen om året.

Fuldt digital:

Den mest synlige nyhed i Golf er den fuldt digitaliserede førerplads. Digital instrumentering, en 10-tommer stor infotainmentskærm og konstant opkobling til nettet bliver standard. Der er praktisk taget ingen betjeningsknapper og -greb i Golf 8: Alt betjenes ved hjælp af trykskærme, touchpads eller stemmekommandoer.

LED-lys:

Alle lygter og lamper i Golf er af LED-typen – og det er standard på alle modeller.

Bil-til-bil kommunikation:
Golf 8
Der er fuld digital instrumentering og stort set ingen knapper i kabinen.

Golf 8 er den første VW, der er standardudstyret med Car2X-kommunikation. Dermed kan Golf kommunikere med andre biler. F.eks. modtage information om kødannelser, uheld eller glatte veje forude. Det gavner både fremkommeligheden og trafiksikkerheden.

Hybridteknik:

Næsten alle motorer i Golf er i en eller anden grad elektrificeret. Tre turbobenzinmotorer er udvidet med 48-volts mild hybrid-teknik, mens der kommer to ladehybrider: En version med en samlet ydelse på 204 hk og en mere sportslig GTE med 245 hk. Begge kører med et batteri på 13 kWh, der kan oplades i stikkontakten. VW oplyser endnu ikke rækkevidden på ren el. Som tidligere vil Golf også kunne fås med dieselmotorer.

Delvist selvkørende:

Golf 8 forventes at blive standardudstyret med adaptiv fartpilot, der selv holder afstand til forankørende biler. Hertil kan tilkøbes ‘travel assist’ med aktiv vejbaneassistent, der gør Golf delvis selvkørende med op til 210 km/t.

Løbende opdateringer:

Som vi kender det fra Tesla, kan Golf 8 løbende trådløst opdatere forskellige former for software og funktioner. Det er muligt, fordi Golf altid er online.

Head-up display:
Digitale instrumenter på en godt 10 tommer bred skærm bliver standard.

De digitale instrumenter kan udvides med head-up display, der kaster de vigtigste informationer som hastighed og navigation op på forruden. Det bliver dog ekstraudstyr i de fleste Golf-varianter.

Færre modelvarianter:

Med Golf 8 er det farvel til udgaven med tre døre samt den høje Sportsvan. Vi skal heller ikke forvente en Cabriolet. Den nye Golf kommer i to udgaver: Som fem dørs hatchback og som stationcar. De første biler ventes til Danmark til marts. I første omgang bliver det hatchback-udgaven, stationcar-versionen er først klar om et års tid.

Du kan se en video fra lanceringen af den nye Golf her.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation