Hyundai er på vej med en billig elbil

0
70
casper
Foto: Screendump fra Hyundais koreanske hjemmeside.

Casper er navnet på den mikro-elbil, som Hyundai planlægger at introducere i Europa. Dansk pris kan blive så lav som 150.000 kr.

Lille, billig og elektrisk. En meget stor gruppe europæiske bilister ser nu ud til også at blive tilgodeset af sydkoreanske Hyundai, som er på vej til Europa med en elbil til under 200.000 kroner. Måske endda helt ned til 150.000 kr.

Casper hedder den 360 centimeter lange og 157 centimeter høje crossover-lignende mikro, der i et par år har kørt rundt i Sydkorea som benzinbil. Den står angiveligt på samme platform som Hyundai i10.

Som elbil bliver der kun plads til et beskedent batteri, og der gættes på en rækkevidde på op til 300 kilometer. Casper kommer dermed til at konkurrere med Fiat 500e, de kommende Fiat Panda, Citroën ë-C3, Renault 5 E-Tech og Twingo plus de biler, der måtte komme fra Volkswagen-gruppen.

Produktion starter i år

Casper er blevet spottet i Sverige iført camouflage-folie, blandt andre Automotive News Europe har omtalt den. På Hvilkenbils spørgsmål til den danske Hyundai-importør om, hvorvidt den billige elbil kan ventes til Danmark, er svaret, at den “sandsynligvis vil komme til Danmark”.

Importøren har endnu ikke en præcis dato for dansk introduktion, men “vi ser frem til at kunne introducere den”, siger Annegrethe Skovby, PR-manager hos Hyundai.

Ifølge det sydkoreanske medie Chosun Daily starter produktionen af den elektriske Casper i juli. Nogle kilder mener, at Casper til det europæiske marked vil blive samlet på Hyundais fabrik i Tjekkiet, hvor også Kona produceres.

mortenk@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here