Leasing: Priskrig er blevet til finansieringskrig

Billige leasing- og lånetilbud flytter køberne. Peugeot har så stor succes med leasingtilbud, at mærket har fortrængt ellers suveræne VW fra bilsalgets top.

I to år har VW Up været den bedste sælgende bilmodel i Danmark, men er nu blevet presset ned på en tredjeplads efter Peugeot 108 og 208. Der viser salgstal fra De Danske Bilimportører for januar og februar.

I årets to første måneder har Peugeot solgt henholdsvis 1.730 og 1.418 biler af modellerne 108 og 208. VW har solgt 1.053 Up.

Den danske importør af Peugeot bruger attraktive leasingtilbud med lav førstegangsydelse, lav månedlig ydelse samt relativt kort bindingsperiode som våben i kampen om køberne.

Men nu svarer konkurrenterne Volkswagen og Ford (billedet) ifølge finans.dk igen med kampagnetilbud på billige billån.

Finansiering skal sælge større biler
Det er ifølge Jan Lang, der er analytiker hos bilhandelspladsen Bilbasen.dk, et udtryk for at krigen om bilsalget flytter over på finansieringen, mens kampen tidligere blev udkæmpet på store prisrabatter.

”I år har vi slet ikke set det samme antal kampagner, som for et år siden. I stedet er kampen flyttet over på leasing og finansiering. Bilimportørerne spiller simpelthen på den meget lave rente lige nu, og med tanke på, at de gerne vil sælge flere større biler, giver det rigtig god mening.

Når kunderne overvejer at købe en større bil, får finansieringen større betydning. Med tilbud om billig finansiering kommer importørerne og forhandlerne kunderne i møde. Det er godt for en branche, der gerne vil sælge flere større biler,” forklarer Jan Lang til finans.dk.

I en kampagneperiode frem til og med udgangen af april tilbyder VW nu køberne af en Up en fast rente på 1,5 pct.

Hos Volkswagen i Danmark lægger pressechef Søs Righolt overfor finans.dk ikke skjul på, at kampagnetilbuddet på et billigt lån til VW Up er et modsvar på Peugeots leasingsucces med 108-modellen.

På samme måde lokker Ford lige nu i en kort kampagneperiode med renter på kun 0,99 og 1,99 pct. for billån med henholdsvis variabel og fast rente.

I modsætning til VW har Ford valgt at tilbyde de billige lån gennem Ford Kredit på alle modeller.

Læs også: Let leasing tiltrækker mikrobilskunder

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here