Ny Hyundai elbil kan lynlades

0
elbil
Afløseren for Hyundais elbil Kona Electric kan oplades med op til 400 kW. Derfor tager det kun 12 minutter at lade batteriet 80 procent op.

Med mulighed for at oplade batteriet til 80 procent på bare 12 minutter, sætter Hyundais kommende elbil og Kona-afløser nye standarder.

Ifølge det sydkoreanske medie Hankyung.com, som Inputmag.dk citerer, vil der komme to udgaver af bilen med batteripakker på 58 kWh og 73 kWh. Det skulle give en rækkevidde på henholdsvis omkring 350 og 500 kilometer.

Batterierne, der leveres af SK Innovation, vil angiveligt kunne oplades med op til hele 400 kW. Dermed kan den kommende elbil altså ’tankes’ til 80 procent på bare 12 minutter.

Det kræver dog, at man kan finde en hurtiglader, der kan levere den mængde strøm. Hyundai viste i december en 350 kW Hi-Charger frem, der kunne oplade en bil som Hyundai Ioniq på bare 20 minutter.

Men det var en koncept-oplader, som sandsynligvis vil have lange udsigter, og som vil være helt afhængig af de enkelte landes el-infrastruktur. Det skriver Inputmag.dk.

På markedet i 2021

Den nye Hyundai elbil går foreløbig under navnet Hyundai NE EV. Den bliver Hyundais første ’dedikerede’ elektriske model baseret på den nye såkaldte E-GMP-platform, der er udviklet sammen med søstermærket Kia.

Designet er inspireret af konceptbilen Hyundai 45 (billedet), der blev vist frem i september sidste år. Her havde Hyundais designere hentet inspiration i den gamle Pony Coupe fra 1974 – altså for 45 år siden.

Ifølge TheKoreanCarBlog.com vil Hyundai Motor officielt præsentere Hyundai NE EV i januar 2021. Bilen er planlagt til at gå i produktion kort efter og vil komme på markedet sidst i 2021.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation