Ny Nissan Leaf scorer 5 sikkerhedsstjerner

0

Den nye udgave af elbilen Nissan Leaf kører som den første testede bil efter de nye skærpede 2018-krav afsted med de maksimale fem stjerner i Euro NCAP sikkerhedstesten.

Dermed følger Nissan op på de gode takter fra den forrige Leaf, der i 2011 som den første elbil nogensinde også klarede sikkerhedstesten til et fem-stjernet resultat.

Nissan Leaf er testet – og leveres som standard – med mange af de nye aktive sikkerhedsfunktioner og demonstrerer i fin stil, at miljøvenlighed ikke behøver at være på bekostning af forbedret sikkerhed – både hos dem inde i bilen og dem, der deler vejrummet med den, skriver Euro NCAP i en pressemeddelelse.

Et helt nyt cyklist-genkendelsessystem kombineret med den automatiske nødbremse, AEB, blev for første gang testet på Nissan og sammen med fodgænger-genkendelsen samles den i en ny betegnelse kaldet AEB Vulnerable Road Users (bløde trafikanter).

Ifølge Euro NCAP er opdagelse af cyklister en ny udfordring for bilproducenterne set både fra et hardware- og software-perspektiv:

“Sensorerne skal have en bred synsvinkel for at opdage hurtige cyklister i god tid, og det kræver komplekse algoritmer at sikre korrekt identifikation af potentielle kollisionstrusler, og samtidig undgå falske aktiveringer af nødbremsen,” lyder det.

Stærk i kollisionstest
Ud over at de avancerede systemer i Leaf spiller, så er den basale beskyttelse i bilens konstruktion også i orden. Den nye Leaf scorer hele 93 pct. af de mulige point i beskyttelsen af de voksne passagerer og 86 pct. på børnenes sikkerhed.

Også i sidekollisions-testen og den mere hårdhændede pæletest er beskyttelsen af alle passagererne god, og Leaf scorer maksimalt i disse tests.

Endelig byder Leaf’en på god beskyttelse mod piskesmældsskade i tilfælde af kollision bagfra.

Salget af den nye Nissan Leaf er i fuld gang herhjemme til priser fra 264.000 kr. inkl. levering og et introtilbud på to års gratis opladning på hos Nissans opladningspartner E-ON samt gratis installation og leje af en 16 ampere ladeboks, der ‘tanker’ Leaf’en helt op på på ca. 15 timer hjemme hos dig selv.

Vi tester snart den nye Nissan Leaf elbil. Du kan efterfølgende læse testen her på Hvilkenbil.dk.

Læs mere om Nissan Leaf: Ny Leaf bliver delvist selvkørende  

Læs mere om de skærpede krav til Euro NCAPs sikkerhedstests i 2018

Læs om sikkerhedstesten af Nissan Leaf på Euro NCAPs hjemmeside

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation