Opladelig fransk prisbasker er årets firmabil

0
årets firmabil

Peugeot 508 SW er årets firmabil. Den franske ladehybrid vandt foran en noget dyrere dieselbil fra Volvo og en opladningshybrid fra Mercedes.

For første gang i den de 15 år, der er kåret ‘årets firmabil’, er det en opladningshybrid, der kører med titlen som Businessbilen 2021.

Vinder i dysten, som Business Danmark og Jyllands-Posten står bag, er Peugeot 508 SW Allure Pack Business 1,6 Plug-in Hybrid 225 hk aut.

Den franske stationcar, der klarer op til 56 km på ren strøm, før benzinmotoren tager over, kunne hente sejren hjem på en kombination af en velfungerende drivlinje, meget udstyr og fint med plads til en særdeles attraktiv pris. Beskatningsværdien ligger under 300.000 kr., mens det koster cirka 15.000 kr. mere at købe bilen, skriver finans.dk.

Det trækker op i det samlede billede, at man som alternativ kan få en 508 SW med 130 hk dieselmotor, automatgear og pænt udstyr til samme lave pris og beskatning. Den bør man overveje, hvis man kører rigtig mange kilometer og primært lange ture.

Den favorable franskmand hentede titlen som årets firmabil kun et mulehår foran Volvo V60 D4 aut. R Design diesel samt diesel plug-in hybriden Mercedes C300de stationcar AMG Night Edition på en delt andenplads. Benzin-opladningshybriden VW Passat GTE Variant kom ind som nummer tre i feltet, der i år havde ni bejlere til titlen. For første gang omfattede kåringen to elbiler – foruden en diesel plug-in hybrid, tre benzin plug-in hybrider og tre dieseldrevne firmabiler.

Den storsælgende SUV Ford Kuga Plug-in Hybrid deltog ikke i kåringen pga. modellens aktuelle tekniske problemer.

Et af de jurymedlemmer, der havde Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid som favorit, er Christoffer Grave, der er account manager i Riwal Danmark.

’Wauw-effekt’

”Designet ude og inde er fedt. Man får den der ’wauw-effekt’. Sæderne passer perfekt til mig, som er en forholdsvis lille person. Man får også meget bil for pengene og en god køreoplevelse. Jeg kan også gøre gavn miljømæssigt. Jeg har 15 km til kontoret, så jeg kan køre på strøm tur-retur. På de længere ture er jeg sikker på, at hvis man kan lære at køre ordentligt, så er der noget at spare på den lange bane,” siger Christoffer Grave, der sammenlagt kører 30.000 km om året, til finans.dk.

Peugeot’ens ret lave indstigning, ret smalle forsæder og noget specielle i-Cockpit med lavtsiddende rat, kan være en udfordring for nogle.

Opladningshybriderne er p.t. begunstiget af et stort fradrag i afgiften, som gør priserne lave i forhold til andre biltyper. Det udløber til nytår, og herefter er der ingen, som kender priserne på bilerne, da registreringsafgiften lige nu er til politisk forhandling.

FAKTA: Businessbilen 2021

1. Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid
2. Mercedes C 300 de/Volvo V60 D4
3. Volkswagen Passat GTE

Øvrige deltagere: Volkswagen ID.3 Style, Tesla Model 3 Standard Range Plus, BMW 330e Touring M Sport, Skoda Superb Combi Business 2,0 TDI DSG 150 hk og Audi A4 Avant 35 TDI S-tronic Prestige Plus som stationcars med automatgear. Beskatningsværdien ligger som udgangspunkt omkring 400.000 kr.

Business Danmark kårer i år Businessbilen for 15. gang. Juryen består af otte professionelle firmabilister, hvor flere kører op mod 50.000 km om året, to biljournalister og en fysioterapeut, som bedømmer ergonomien i bilerne.

SUV’en Ford Kuga Plug-in Hybrid deltog ikke i kåringen pga. modellens aktuelle tekniske problemer.

Kilde: Business Danmark/finans.dk/Jyllands-Posten

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation