Renault Megane bliver elektrisk

1
elektrisk megane

Næste år er Renault klar med en elektrisk Megane. Den får en rækkevidde på 450 km og skal tage kampen op med Volkswagen ID.3.

Renaults erfaring med elektriske biler er betragtelig. I 2011 trillede den første Zoe ud, og partnerskabet med Nissan, der har produceret Leaf siden 2010, danner basis for solid vidensdeling med åbenlyse fordele.

Nissan har allerede lanceret konceptudgaven af elbilen Ariya. Nu følger Renault trop med Megane eVision, der står på samme Renault-Nissan-Mitsubishi-platform med navnet CMF-EV.

De første billeder af en elektrisk Megane viser ikke den endelige version, da den først er klar hen mod slutningen af 2021. Billederne skal dog give lidt mere end blot en idé om, hvor vi er på vej hen. Renaults nye topchef, Luca de Meo, medgav ganske vist ved præsentationen, at eVision-designet er ’noget futuristisk’. De Meo sagde i samme åndedrag, at konceptbilen er cirka ’95 procent færdig’.

Med 60 kWh-batteri bliver Megane eVisions rækkevidde op til 450 kilometer.

eVision er ladet med en 217 hestes elmotor, et 60 kWh-batteri og en rækkevidde på 450 km. Den maksimale DC-ladeeffekt er 130 kW, så dermed er den en elbil, der reelt kan tage kampen op mod diesel- og benzinbilerne, så længe der er ladestandere af den kraftige slags på dens vej. Det bør således tage mindre end en halv time at oplade batteriet fra fem til 80 procent i en hurtiglader.

Lettere end ID.3

En umiddelbar konkurrent bliver VW ID.3, der med 58 kWh-batteri har en rækkevidde på op til 423 km og en maksimal DC-ladeeffekt på 100 kW. VW ID.3 58 kWh koster i øjeblikket mellem 325.000 og 395.000 kr.

Megane eVisions søsterbil, Nissan Ariya, har et batteri på 63 kWh og vil efter det oplyste også kunne fås med et 87 kWh-batteri – om et lignende finder vej til Megane eVision er ikke oplyst.

eVisions vægt skulle være nede på 1.650 kilo, hvilket er 150 kilo mindre end VW ID.3 og hele 550 kilo mindre end kampvognen Volvo XC40 P8 Recharge, der introduceres i begyndelsen af 2021.

Megane eVision er 421 centimeter lang, altså er den 15 cm kortere end den nuværende 5-dørs Megane, men Renault oplyser, at det ikke betyder mindre plads i kabinen. Akselafstanden i den nuværende Megane er 264 cm, i eVision er den 270 cm.

Batteri og styreelektronik ser ud til at være effektivt pakket. Det bør give god plads i kabinen.

Fortsat også benzin og diesel

Megane vil fortsat kunne fås med benzinmotor, som plug-in-hybrid og med dieselmotor. Et af Renaults mål er, at fra 2022 skal alle nye biler fra Renault være mere eller mindre elektrificerede. Altså skal alle mærkets biler kunne fås som ren elbil, som hybrid eller som plug-in-hybrid.

Om den elektriske Renault Twingo kommer til Danmark samtidig med Megane eVision er uklart, men når Twingo kommer – for det gør den – bliver det med et 22 kW-batteri og en rækkevidde på 190 km.

Med i Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancen hører Dacia, hvorfra vi i efteråret 2021 kan forvente at se den lille elektriske bybil Spring. Dens rækkevidde skulle være 225 km.

mortenk@hvilkenbil.dk

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation