Skoda Citigo til kompromis-pris

Skoda Citigo starter ved 89.000 kr. og placerer sig dermed prismæssigt mellem søsterbilerne VW Up! og Seat Mii. Dansk premiere i juni.

Som forventet kommer Skoda Citigo, den tjekkiske udgave af folke-minien VW Up!, til at koste lidt mindre end VW-udgaven og lidt mere end den spanske ditto, Seat Mii. Priserne begynder ved 89.000 kr. (inkl. lev.) for en tre-dørs Citigo med nødbremsesystemet City Safe Drive, fire airbags og fjernbetjent centrallås, el-ruder og cd-radio, oplyser den danske Skoda-importør i dag. Dermed er Skoda Citigo 5.000 kr. dyrere end Seat Mii og 5.000 kr. billigere end VW Up! Citigo har dog lidt mere udstyr i basisudgaven end Up! og Mii.

Teknisk er der ingen forskel på det tysk-spansk-tjekkiske trekløver. Også i Skoda Citigo kan man vælge mellem to udgaver af den samme tre-cylindrede, én-liters motor med enten 60 eller 70 hk. Begge varianter har start-stop automatik og kører henholdsvis 24,4 og 23,8 km/l.

Som søsterbilerne kan Skoda Citigo fås med et væld af udstyr som aircondition til 5.000 kroner og Move&Fun infotainment, der indeholder navigation og byder på betjening og visning af medieinformationer, telefontilslutning via Bluetooth, mulighed for at se speedometer, omdrejningstæller og kørecomputer i displayet samt en lang række andre funktioner.

Bedste køb er ubetinget Skoda Citigo med fem-døre og mellemste Ambition-udstyr til knapt 107.000 kr., inkl. levering og aircondition.

Ved at gå op i Ambition-udstyr og vælge fem døre får man aircondition gratis med i købet. En fordobling af garantien fra beskedne to til fire år for 2.000 kroner ligner også en fornuftig investering, der – næsten – bringer Skoda Citigo på omgangshøjde med de koreanske konkurrenter på dette felt.

Skoda Citigo har dansk premiere i juni, men ifølge hvilkenbils oplysninger skulle det både være muligt at prøve og bestille Citigo hos Skoda-forhandlerne noget tidligere.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here