Skoda får nøglerne til næste Passat

0
passat
Niende generation VW Passat skal udvikles og produceres af Skoda på samme fabrik som Superb. Plads og praktik bliver de vigtigste fokusområder.

Produktion af elbiler er Volkswagen-koncernens helt store opgave de kommende år. Ifølge vedholdende rygter kan Golf 8 kan blive den sidste Golf, da elbilen ID.3 overtager Golfs plads i klassen.

Der har også været spekuleret i, om den nuværende ottende generation Passat ville være den sidste: De kommende elbiler, ID. Vizzion og Space Vizzion (billedet) vil på mange måder kunne udfylde Passats rolle.

Men Passat-elskere kan ånde lettet op. Den rummelige familie- og firmabil, der siden 1973 er produceret i over 30 millioner eksemplarer, vil fortsat være hos os. Det skriver flere bilmedier.

Internt på direktionsgangene har man angiveligt i mere end et år haft en heftig debat om, hvorvidt Passat skulle dø eller leve videre, men man endte altså med at lade den leve. I 2023 kommer således en ny, traditionel model med benzin- og dieselmotorer, som mild-hybrid, som plug in-hybrid, med både forhjulstræk og træk på alle fire.

Dermed sikrer Volkswagen, at der stadig er en bil til den store kundegruppe af pladskrævende familier og firmabilister, som endnu ikke er klar til at hoppe på den elektriske bølge.

Skoda får ansvaret

Mere overraskende er det, at koncern-lillebror Skoda får ansvaret for udviklingen af den kommende Passat.

De seneste 36 år er Passat blevet bygget i Emden i Tyskland. Nu har VW investeret en milliard euro i at omstille fabrikken til produktion af blandt andet elbilen ID.4, og derfor flyttes Passat-produktionen til Tjekkiet. Til samme fabrik, hvor den tjekkiske fætter Skoda Superb, skal udvikles og produceres. De to biler skal udvikles sideløbende, og Skoda får nøglen.

Begge biler skal stå på en opdateret version af VW-koncernens MQB-platform med længere afstand mellem akslerne. Ifølge vores oplysninger bliver lighederne mellem Passat og Superb endnu større end i dag.

Ikke kun teknisk på motorer og drivlinjer, men også konceptuelt. Tyske medier med gode kilder i VW-koncernen skriver, at man først og fremmest vil satse på en rummelig stationcar. Derudover kan den klassiske 4-dørs sedan – Limousine – meget vel ende som den 5-dørs Superb med stor bagklap.

Kilder siger til blandt andet britiske Autocar, at designet af den nye klassisk-konservative Passat stort set er færdigt. Fokus skal først og fremmest være på interiør, plads og praktikalitet.

Det mere stylede og skarpe design lader man Arteon om, mens de elektriske muligheder ligger hos Vizzion og Space Vizzion.

mortenk@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation